- 1 puszka tuńczyka w sosie własnym 120- 170g
- 5-6 łyżek keczupu,lub sosu pomidorowego
- 100g szynki pokrojonej na kawałeczki
- 50 g startego sera typu ementaler ,
- 1 jajko
- 2 -szklanki maki pszennej
- 1 szklanka ciepłej wody
- 1/2 łyżeczki soli
- 5-6 łyżek oleju lub klarowanego masła
- 1/2 łyżeczki octu (np.jabłkowego)
- dodatkowo: olej i patyczki do saszłyków
Posmarować żółtkiem ,można posypac ziarnami. Gotowe umieścic na blaszce pokrytej papierem do pieczenia.Tak samo powtórzyć z reszta ciasta i nadzienia . Piec 10-15 minut w temperaturze 200stopni C .Gotowe umieścić na patyku.Smacznego
Sos
czosnkowo selerowy
Składniki
Składniki
- - kilka ząbków czosnku,
- -2-3 łyżki majonezu,
- śmietanę lub jogurt naturalny,
- 1 łodyga selera naciowego
Wykonanie
Czosnek i seler naciowy zmiksować .Następnie jogurt ,lub śmietanę połączyć z majonezem. I ponownie wszystko razem zmiksować .Ten sos świetnie sprawdza się jako dodatek do wielu dań. Pyszny sos czosnkowy oprócz walorów smakowych jest naturalnym antybiotykiem. Życzę smacznego!
Czosnek i seler naciowy zmiksować .Następnie jogurt ,lub śmietanę połączyć z majonezem. I ponownie wszystko razem zmiksować .Ten sos świetnie sprawdza się jako dodatek do wielu dań. Pyszny sos czosnkowy oprócz walorów smakowych jest naturalnym antybiotykiem. Życzę smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
777pepin777@gmail.com