Google+ Followers

Zupa czosnkowa 100 razy bardziej skuteczny niż antybioty

Zupa, wykonana z 50 ząbków czosnku-tj. 5 dużych główek czosnku, cebuli i tymianku ,dzięki tym składnikom ,  można pokonać większość rodzajów grypy i przeziębienia.
Mimo że medycyna stale się rozwija, coraz więcej osób wierzy w nature. Antybiotyki i inne leki nie zawsze są skuteczne, ponieważ bakterie i wirusy z dnia na dzień są coraz bardziej odporne.
Co jest dobre, z czosnkiem jest to, że nie ma wpływu mutacji nowych wirusów - to skutecznie zwalcza wszystkie "problemy". Dzieje się tak dlatego, allicyny chemiczny, obniża poziom cholesterolu i ciśnienie krwi i zapobiega zatykaniu naczyń krwionośnych. Zmiażdżony ząbek czosnku uwalnia allicyny, który wraz z innymi składnikami, zabijają w organizmie szkodniki , takie jak wirusy i bakterie, które powodują przeziębienia, grypę, zapalenie płuc i zapalenie ucha. A najlepsze jest to, że nie szkodzi organizmowi.

Składniki
  •      50 ząbków czosnku (około 5 główek) czyszczone i obrane po upieczeniu
  •      2 łyżki masła (olej z nasion lnu dla wegan)
  •      2 łyżki oliwy z oliwek
  •      2 duże cebule, posiekane
  •      1 łyżka posiekanego świeżego tymianku
  •      6 filiżanek (250 ml.) bulionu z kurczaka (zupa jarzynowa dla wegan)
  •        3-4 łyżki posiekanej zielonej pietruszki,        
  •      3 szklanki pokrojonego  w kostkę czerstwego chleba
  •      1 szklanka kwaśnej śmietany (mleko kokosowe dla wegan)
  •    1 liść laurowy
  •    4 łyżki pokrojonego zielonego tymianku-  --może być mniej jak ktoś nie toleruje
Wykonanie

Rozgrzej piekarnik do 180 stopni. Zetnij  czubki głów czosnku, wlej  trochę oliwy z oliwek i zawiń wszystko w folię aluminiową. Piec w piekarniku przez 90 minut. Pozostaw do ostygnięcia.
Posiekaj cebulę.Rozgrzej w rondelku na średnim ogniu , dwie łyżki oliwy z oliwek i masło .Duś cebulę przez dziesięć minut. Gotowy czosnek wyłuskaj z łusek ,pokrój na małe kawałki i dodaj do garnka z cebulą. Wymieszaj i dodaj, pokrojony tymianek, zupę z kurczaka .Zmniejsz gaz i  dodaj teraz  kawałki chleba i niech się gotuje  przez pięć minut, aż chleb będzie miękki.Gdy chleb zmięknie .Przed zmiksowaniem usunąć  liść laurowy. Powstałą zupe umieścić w blenderze i zmiksować  ,do uzyskania kremowej mieszanki. Tak zmiksowana zupe ,przelać do rondelka dodać śmietanę . Doprawić  solą i pieprzem według smaku.......Smacznego
ZUPA KREM