Mimo że
medycyna stale się rozwija, coraz więcej osób wierzy w nature.
Antybiotyki i inne leki nie zawsze są skuteczne, ponieważ bakterie
i wirusy z dnia na dzień są coraz bardziej odporne.
Co jest dobre, z czosnkiem jest to, że nie ma wpływu mutacji nowych wirusów - to skutecznie zwalcza wszystkie "problemy". Dzieje się tak dlatego, allicyny chemiczny, obniża poziom cholesterolu i ciśnienie krwi i zapobiega zatykaniu naczyń krwionośnych. Zmiażdżony ząbek czosnku uwalnia allicyny, który wraz z innymi składnikami, zabijają w organizmie szkodniki , takie jak wirusy i bakterie, które powodują przeziębienia, grypę, zapalenie płuc i zapalenie ucha. A najlepsze jest to, że nie szkodzi organizmowi.
Składniki
Co jest dobre, z czosnkiem jest to, że nie ma wpływu mutacji nowych wirusów - to skutecznie zwalcza wszystkie "problemy". Dzieje się tak dlatego, allicyny chemiczny, obniża poziom cholesterolu i ciśnienie krwi i zapobiega zatykaniu naczyń krwionośnych. Zmiażdżony ząbek czosnku uwalnia allicyny, który wraz z innymi składnikami, zabijają w organizmie szkodniki , takie jak wirusy i bakterie, które powodują przeziębienia, grypę, zapalenie płuc i zapalenie ucha. A najlepsze jest to, że nie szkodzi organizmowi.
Składniki
- 50 ząbków czosnku (około 5 główek) czyszczone i obrane po upieczeniu
- 2 łyżki masła (olej z nasion lnu dla wegan)
- 2 łyżki oliwy z oliwek
- 2 duże cebule, posiekane
- 1 łyżka posiekanego świeżego tymianku
- 6 filiżanek (250 ml.) bulionu z kurczaka (zupa jarzynowa dla wegan)
- 3-4 łyżki posiekanej zielonej pietruszki,
- 3 szklanki pokrojonego w kostkę czerstwego chleba
- 1 szklanka kwaśnej śmietany (mleko kokosowe dla wegan)
- 1 liść laurowy
- 4 łyżki pokrojonego zielonego tymianku- --może być mniej jak ktoś nie toleruje
Wykonanie
Rozgrzej piekarnik do 180 stopni. Zetnij czubki głów czosnku, wlej trochę oliwy z oliwek i zawiń wszystko w folię aluminiową. Piec w piekarniku przez 90 minut. Pozostaw do ostygnięcia.
Posiekaj cebulę.Rozgrzej w rondelku na średnim ogniu , dwie łyżki oliwy z oliwek i masło .Duś cebulę przez dziesięć minut. Gotowy czosnek wyłuskaj z łusek ,pokrój na małe kawałki i dodaj do garnka z cebulą. Wymieszaj i dodaj, pokrojony tymianek, zupę z kurczaka .Zmniejsz gaz i dodaj teraz kawałki chleba i niech się gotuje przez pięć minut, aż chleb będzie miękki.Gdy chleb zmięknie .Przed zmiksowaniem usunąć liść laurowy. Powstałą zupe umieścić w blenderze i zmiksować ,do uzyskania kremowej mieszanki. Tak zmiksowana zupe ,przelać do rondelka dodać śmietanę . Doprawić solą i pieprzem według smaku.......Smacznego
Rozgrzej piekarnik do 180 stopni. Zetnij czubki głów czosnku, wlej trochę oliwy z oliwek i zawiń wszystko w folię aluminiową. Piec w piekarniku przez 90 minut. Pozostaw do ostygnięcia.
Posiekaj cebulę.Rozgrzej w rondelku na średnim ogniu , dwie łyżki oliwy z oliwek i masło .Duś cebulę przez dziesięć minut. Gotowy czosnek wyłuskaj z łusek ,pokrój na małe kawałki i dodaj do garnka z cebulą. Wymieszaj i dodaj, pokrojony tymianek, zupę z kurczaka .Zmniejsz gaz i dodaj teraz kawałki chleba i niech się gotuje przez pięć minut, aż chleb będzie miękki.Gdy chleb zmięknie .Przed zmiksowaniem usunąć liść laurowy. Powstałą zupe umieścić w blenderze i zmiksować ,do uzyskania kremowej mieszanki. Tak zmiksowana zupe ,przelać do rondelka dodać śmietanę . Doprawić solą i pieprzem według smaku.......Smacznego
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
777pepin777@gmail.com