- 1/2 czerwonej cebuli
- 1 marchewka
- 2 kawałki selera naciowego
- 1 ząbek czosnku
- szczypta płatków chili
- garść jarmużu
- 1 szklanka soku pomidorowego
- 2 -3 czubate łyżki kaszy jaglanej
- 200g ugotowanej białej fasoli lub 1/2 puszki fasoli białej konserwowej
- 1 łyżka oliwy z oliwek
Oliwę
rozgrzać w garnku, dodać pokrojoną cebulę,następnie pokrojony
czosnek
czosnek, marchewkę w kostkę i seler naciowy.w plasterki Wszystko razem podsmażyć około 4-5 min.
Następnie dodać szklankę soku pomidorowego, kasze jaglaną i jarmuż.
Zalać zagotowaną wodą do wysokości warzyw i gotować około 20 minut, aby wszystkie
składniki się połączyły, a sok z pomidorów lekko odparował. Dodać białą fasolę i gotować jeszcze około 10 minut. Doprawić solą i świeżo zmielonym czarnym pieprzem.-u mnie sól odkwaszającą.
czosnek, marchewkę w kostkę i seler naciowy.w plasterki Wszystko razem podsmażyć około 4-5 min.
Następnie dodać szklankę soku pomidorowego, kasze jaglaną i jarmuż.
Zalać zagotowaną wodą do wysokości warzyw i gotować około 20 minut, aby wszystkie
składniki się połączyły, a sok z pomidorów lekko odparował. Dodać białą fasolę i gotować jeszcze około 10 minut. Doprawić solą i świeżo zmielonym czarnym pieprzem.-u mnie sól odkwaszającą.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
777pepin777@gmail.com