- 1/2 czerwonej cebuli
 - 1 marchewka
 - 2 kawałki selera naciowego
 - 1 ząbek czosnku
 - szczypta płatków chili
 - garść jarmużu
 - 1 szklanka soku pomidorowego
 - 2 -3 czubate łyżki kaszy jaglanej
 - 200g ugotowanej białej fasoli lub 1/2 puszki fasoli białej konserwowej
 - 1 łyżka oliwy z oliwek
 
Oliwę
rozgrzać w garnku, dodać pokrojoną cebulę,następnie pokrojony
czosnek 
czosnek, marchewkę w kostkę i seler naciowy.w plasterki Wszystko razem podsmażyć około 4-5 min.
Następnie dodać szklankę soku pomidorowego, kasze jaglaną i jarmuż.
Zalać zagotowaną wodą do wysokości warzyw i gotować około 20 minut, aby wszystkie
składniki się połączyły, a sok z pomidorów lekko odparował. Dodać białą fasolę i gotować jeszcze około 10 minut. Doprawić solą i świeżo zmielonym czarnym pieprzem.-u mnie sól odkwaszającą.
czosnek, marchewkę w kostkę i seler naciowy.w plasterki Wszystko razem podsmażyć około 4-5 min.
Następnie dodać szklankę soku pomidorowego, kasze jaglaną i jarmuż.
Zalać zagotowaną wodą do wysokości warzyw i gotować około 20 minut, aby wszystkie
składniki się połączyły, a sok z pomidorów lekko odparował. Dodać białą fasolę i gotować jeszcze około 10 minut. Doprawić solą i świeżo zmielonym czarnym pieprzem.-u mnie sól odkwaszającą.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
777pepin777@gmail.com