Google+ Followers

Zupa samo zdrowie, z jarmużu i kaszy jaglanej


                                                                                                                        Składniki
  • 1/2 czerwonej cebuli
  • 1 marchewka
  • 2 kawałki selera naciowego
  • 1 ząbek czosnku
  • szczypta płatków chili
  • garść jarmużu
  • 1 szklanka soku pomidorowego
  • 2 -3 czubate łyżki kaszy jaglanej
  • 200g ugotowanej białej fasoli lub 1/2 puszki fasoli białej konserwowej
  • 1 łyżka oliwy z oliwek
  • sól i pieprz do smaku-u mnie sól odkwaszająca organizm,przepis tutaj

Wykonanie                                                                     
Oliwę rozgrzać w garnku, dodać pokrojoną cebulę,następnie pokrojony czosnek
czosnek, marchewkę w kostkę i seler naciowy.w plasterki Wszystko razem podsmażyć około 4-5 min.
Następnie dodać szklankę soku pomidorowego, kasze jaglaną i jarmuż.
Zalać zagotowaną wodą do wysokości warzyw i gotować około 20 minut, aby wszystkie
składniki się połączyły, a sok z pomidorów lekko odparował. Dodać białą fasolę i gotować jeszcze około 10 minut. Doprawić solą i świeżo zmielonym czarnym pieprzem.-u mnie sól odkwaszającą.