środa, 13 kwietnia 2016

ciasteczka sernikowe

Składniki
dziś sernik na krakersach i pieczony w metalowych foremkach do ciastek
  •  600 g zmielonego twarogu 
  •  62,5 g masła 
  • 3/4 szklanki cukru pudru
  •  1 budyn u mnie pudding waniliowy z Lidla 
  • 5-6 jaj 
  • dowolne bakalie: rodzynki, skórka pomarańczowa
  •  kilka ciastek krakersów na spód sernika tutaj 
  • forma 20x20 
Wykonanie


 Miękkie masło zmiksować na puszystą masę. Cały czas miksując,dodawać cukier puder i po jednym żółtku. Następnie dodać proszek budyniowy i stopniowo twaróg. Z białek ubić sztywną pianę. Za pomocą łyżki lub silikonowej łopatki wmieszać ją z masa serową. Pod koniec wsypać bakalie-lub nie _ i delikatnie wymieszać. Teraz gotową masę przelać do formy wyłożonej krakersami pokruszonymi i wstawić do gorącego (175-180°C) piekarnika i piec około 30-35 minut .Po tym czasie piekarnik wyłączyć, drzwiczki lekko uchylić. Sernik wyjąć z piekarnika ,kiedy przestygnie . Smacznego :)



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

777pepin777@gmail.com