dziś sernik na krakersach i pieczony w metalowych foremkach do ciastek
- 600 g zmielonego twarogu
- 62,5 g masła
- 3/4 szklanki cukru pudru
- 1 budyn u mnie pudding waniliowy z Lidla
- 5-6 jaj
- dowolne bakalie: rodzynki, skórka pomarańczowa
- kilka ciastek krakersów na spód sernika tutaj
- forma 20x20
Miękkie masło zmiksować na puszystą masę. Cały czas miksując,dodawać cukier puder i po jednym żółtku. Następnie dodać proszek budyniowy i stopniowo twaróg. Z białek ubić sztywną pianę. Za pomocą łyżki lub silikonowej łopatki wmieszać ją z masa serową. Pod koniec wsypać bakalie-lub nie _ i delikatnie wymieszać. Teraz gotową masę przelać do formy wyłożonej krakersami pokruszonymi i wstawić do gorącego (175-180°C) piekarnika i piec około 30-35 minut .Po tym czasie piekarnik wyłączyć, drzwiczki lekko uchylić. Sernik wyjąć z piekarnika ,kiedy przestygnie . Smacznego :)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
777pepin777@gmail.com