Ten
przepis jest bardzo prosty, smaczny i szybki .
- 2 średnie ziemniaki (, 450 gr)
- 2 łyżki świeżej posiekanej natki pietruszki
- 110 gr tarty ser mozzarella
- 8 plastrów - 225 gr szynki
- olej do smażenia (użyłam oliwy z oliwek) tutaj
- Sól
- szczypta
gałki muszkatołowej
- 1 jajko
- 3/4 szklanki (110 g) z mąki
- 1/2 łyżeczki soli
- 2 łyżki oliwy z oliwek
- 120 ml mleka
- szczypta
kurkumy dla smaku i koloru
Obrane
i umyte ziemniaki ugotować w osolonej wodzie ,do miękkości.
Gdy ziemniaki się gotują , przygotować ciasto: W misce wymieszać mąkę, kurkumę, sól, oliwę ,jajko i połowę mleka. Ubijamy dobrze do połączenia składników,aż masa będzie gładka. .Teraz dodajemy resztę mleka i mieszamy .
Gdy ziemniaki się gotują , przygotować ciasto: W misce wymieszać mąkę, kurkumę, sól, oliwę ,jajko i połowę mleka. Ubijamy dobrze do połączenia składników,aż masa będzie gładka. .Teraz dodajemy resztę mleka i mieszamy .
Ziemniaki
przepuścić przez praskę ,gdy jeszcze gorące Pozostawić do
ostudzenia kilka minut. Dodać ser i pokrojona drobno pietruszkę.
Mieszać łyżką do połączenia składników
Na
każdy plasterek szynki, dodać około 2 łyżek farszu ,zawinąć w
rulon. Rozgrzać olej do smażenia w dużej patelni na średnim
ogniu. Delikatnie każdy rulonik zamaczać w cieście , a następnie
umieścić go od razu na rozgrzanej patelni. Smażyć ruloniki, z
każdej strony.. Usunąć większość oleju, układając ruloniki na
papierze kuchennym
Podawać
na gorąco!
Rukola
- 1 op. sałaty rukola
- 5-6 sztuk suszonych pomidorów w oliwie
- oliwa z pomidorów
- 2 łyżki pokrojonych orzechów włoskich
Składniki
Wykonanie
Sałatę
umyć ,osuszyć. Do miseczki włożyć sałatę ,dodać pokrojone w
kostkę pomidory,skropić oliwą z pomidorów ,a na wierzch posypać
pokrojonymi orzechami włoskimi.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
777pepin777@gmail.com