Składniki
- 2 cebule
- pół selera drobno pokrojony
- 2 łyżki oleju rzepakowego
- 3 marchewki, pocięte na kawałki
- 3-4 liście laurowe
- 3-4 ziele angielskie
- 2 łyżki przecieru pomidorowego
- 1 szkl rosołu
- około 1 kg wołowiny
- 2 łyżeczki maki ziemniaczanej,lub kukurydzianej
- sos sojowy
Wykonanie
1 papryka pokrojona w kostkę
Przełożyć
wszystko smażone ,paprykę do wolnowaru ,dodać 500 ml gorącej
wody, wymieszać i gotować na wolnym przez 8-10 godzin, lub na
szybkim programie przez 4 godziny. Pod koniec gotowania doprawić
pieprzem ,solą opcjonalnie .
Aby
zagęścić sos ,wymieszać mąkę ziemniaczana ,lub kukurydziana z
odrobina wody , następnie dodać 2 łyżki płynu z wolnowaru. ,
przecier pomidorowy,całość wlać do wołowiny i gotować przez 30
minut na wysokim poziomie. :))
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
777pepin777@gmail.com