piątek, 16 maja 2014

Sałatka z koprem włoskim

  • 1 czerwona i zółta papryka
  • 1 ogórek zielony
  • 1 koper włoski
  • 1 czerwona cebulka
  • sól,cukier ,pieprz sok z cytryny,oliwa truflowa
WYKONANIE:                                                                                                                                                                                        Umyte osuszone papryki potnij na małe kawałeczki -kostkę..Cebule w piórka ,ogórek i koper wloski  w plasterki.Wszystko razem wymieszaj ,posól,popieprz ,dodaj pół łyżeczki cukru i 1 łyzeczkę soku z cytryny.Wymieszaj ponownie i odstaw ,aby warzywa zmiękły.Po tym czasie odlej nadmiar soku i spryskaj oliwa -u mnie truflowa.
Akcja bez nabiału
Food Revolution

Polecany post

chrzan nie tylko do potraw-wlasciwosci lecznicze

  Składniki: 5 łyżeczek soku z marchwi, 5 łyżeczek startego chrzanu, 3 cytryny całe ze skórką 2 szklanki miodu  ...