SKŁADNIKI
rzeżucha ogrodowa-z działki już mam jak i szczypior z rzodkiewką
4 świeże jajka
1 litr wody
2 łyżki octu
1 łyżeczka soli
sól i świeżo mielony czarny pieprz,
żurawina,sałata ,zioła,szczypior,rzodkiewka
WYKONANIE.. W
garnku gotujemy osoloną wodę ,zmniejszamy ogień, by woda nie
gotowała się zbyt intensywnie. Dodajemy ocet,mieszamy Jajka wbijamy do
małej, płytkiej miseczki uważając, by żółtko się nie rozlało.Pomału wlewamy do wody . Gotujemy przez 1,5-2minuty, jeśli
chcemy, by żółtko było słabo ścięte lub dłużej, jeśli chcemy, by żółtko
było bardziej ścięte. Wyjmujemy jajko z wrzątku za pomocą łyżki cedzakowej.
Jajka układamy na salacie, rzeżuszce ogrodowej ,świeżych ziołach .Posypujemy solą ,pieprzem.Dekorujemy żurawiną ...SMACZNEGO!!!