Składniki:
- 70 dag wieprzowiny surowej
- 70 dag kiszonych czerwonych buraków
- 2 cebule
- sól
- pieprz
- liść laurowy
- natka pietruszki parę gałązek
- olej
Wykonanie
Buraki
kiszone pozostałe po kiszeniu barszczu przeważnie są wyrzucane.
tymczasem bigos z nich można zrobić .Pokroić je w kostkę.
Cebule pokroić w piórka i obsmażyć na złoty kolor na łyżce
oleju. Do cebulki dodać pokrojone w kostkę mięso ,które wraz z
cebulka smażyć na zloty kolor. Dodać przyprawy,całość połączyć
z buraczkami w kostkę,wymieszać . Dusić ok. 40 -60 minut,
podlewając niewielką ilością wody do zmiękczenia wszystkich
produktów .:))Ostatnio przeglądam stare książki i tam znalazłam przepis na ten bigos
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
777pepin777@gmail.com