Składniki
- 3 kg jabłek
- 1-2 łyżeczki cynamonu
- miód do smaku
- sok z cytryny około 3/4 -1 szklanka
Wykonanie
Umyte
,najlepiej swoje jabłka pokroić w plastry. Przełożyć do miski.
Sok z cytryny posłodzić miodem do smaku,dodać 1-2 łyżeczki
cynamonu. Gotowym sokiem zalać plasterki jabłka .Wszystko razem
dokładnie wymieszać .Gotowe jabłuszka ułożyć na tackach
dehydratora-suszarki i włączyć suszenie ,ja susze jak na słońcu
,bo ta maszyna ma taką funkcje .
wysuszyć w dehydratorze na funkcji słońce,a następnie ,już wysuszone włożyć do woreczka zip .
i za pomocą zgrzewarki do folii ,ze specjalną końcówka do próżni wypompować powietrze.
Tak przygotowane ,warzywa owoce mogą dłużej zachować świeżość.
Po otwarciu woreczka i użyciu produktu ,ponownie podłączamy końcówkę i odciągnąć powietrze.
Woreczki są wielokrotnego użycia .
foto robione tel.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
777pepin777@gmail.com