piątek, 22 września 2017

domowe suszone jabłka

Składniki
  • 3 kg jabłek
  • 1-2 łyżeczki cynamonu
  • miód do smaku
  • sok z cytryny około 3/4 -1 szklanka

Wykonanie


Umyte ,najlepiej swoje jabłka pokroić w plastry. Przełożyć do miski. Sok z cytryny posłodzić miodem do smaku,dodać 1-2 łyżeczki cynamonu. Gotowym sokiem zalać plasterki jabłka .Wszystko razem dokładnie wymieszać .Gotowe jabłuszka ułożyć na tackach dehydratora-suszarki i włączyć suszenie ,ja susze jak na słońcu ,bo ta maszyna ma taką funkcje .




 wysuszyć w dehydratorze na funkcji słońce,a następnie ,już wysuszone  włożyć do woreczka zip .




 i za pomocą zgrzewarki do folii ,ze specjalną końcówka do próżni wypompować  powietrze.
Tak przygotowane ,warzywa owoce mogą dłużej zachować świeżość.
Po otwarciu woreczka  i użyciu produktu ,ponownie podłączamy końcówkę i odciągnąć powietrze.
Woreczki są wielokrotnego użycia .



foto robione tel.


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Polecany post

chrzan nie tylko do potraw-wlasciwosci lecznicze

  Składniki: 5 łyżeczek soku z marchwi, 5 łyżeczek startego chrzanu, 3 cytryny całe ze skórką 2 szklanki miodu  ...