piątek, 22 września 2017

suszona pietruszka,cebula i prawdziwki

Składniki
  • duży pęczek pietruszki natka i korzeń 

Wykonanie

Umyć natkę pietruszki,korzeń obrać odcinając po 2 cm z każdej strony .Pietruszkę pokroić na dowolne kawałki .Całość wyłożyć na tackach dehydratora -suszarki i włączyć funkcję słońce.
 wysuszyć w dehydratorze na funkcji słońce,a następnie ,już wysuszone zmiksować , włożyć do woreczka zip,





i za pomocą zgrzewarki do folii ,ze specjalną końcówka do próżni wypompować  powietrze.
Tak przygotowane ,warzywa owoce mogą dłużej zachować świeżość.
Po otwarciu woreczka  i użyciu produktu ,ponownie podłączamy końcówkę i odciągnąć powietrze.
Woreczki są wielokrotnego użycia .Tak samo
postępujemy
 z grzybami ,cebulą pokrojona w plastry i ułożona na tackach
.





Składniki
  • 2-3 kg cebuli
Wykonanie

Cebule obrać pokroić w plasterki ,a następnie ułożyć na tackach suszarki . Wysuszona cebulkę włożyć do torebek zip i zgrzewarką do folii,która ma system odciągania powietrza odciągnąć powietrze .




 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Polecany post

chrzan nie tylko do potraw-wlasciwosci lecznicze

  Składniki: 5 łyżeczek soku z marchwi, 5 łyżeczek startego chrzanu, 3 cytryny całe ze skórką 2 szklanki miodu  ...