- 5 szklanek wody
- szklanka cebuli zeszklonej na złoto na 1 łyżce oliwki
- główka czosnku przekrojona na pół nie obrana
- 1 czerwona papryka
- 1 zielona papryka
- 4-5 ziemniaków
- nać pietruszki parę gałązek
- sól i pieprz do smaku
- 1 szklanka zarumienionych grzybów u mnie rydze
- 2 marchewki
- kawałek selera
Składniki
Wykonanie
Oczyścić warzywa,umyć i przełożyć
do rondla z woda i gotować do miękkości. Cebulkę i grzyby
zarumienić na złoto, na oliwie z oliwek. Dodać do wywaru
warzywnego .Gdy warzywa są już miękkie ,a woda zmniejszyła swoja
objętość o połowę ,całość przestudzić. Doprawić do smaku
,dodać natkę. Odcedzić warzywa ,pozostawiając wywar-płyn. Całość
zmiksować ,dolewając tyle płynu ,aby powstała gęsta papka. Teraz
wyłożyć tacki dehydratora papierem do pieczenia i rozsmarować
masę w miarę równo. Wstawić do dehydratora i włączyć funkcje
słońce.
Po wysuszeniu i ostudzeniu zmiksować
gotowe płaty na proszek.:))
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
777pepin777@gmail.com