środa, 12 marca 2014

Cukinia i papryka w śmietanie


Składniki

    1-2 cukinie
    1 -2 cebule
    2-3 ząbki czosnku
    1 kostka rosołku drobiowego
    10 dag masła
    200-300ml śmietany 18%
    1-2papryki czerwone
                                                                                                                                                            WYKONANIE

Rozpuścić masło na patelni, ,dodać drobno posiekaną cebulę.Gdy cebula się zeszkli dodać  cukinię pokrojoną w pół plasterki,oraz paprykę pokrojoną w plasterki.Wsypać  rozkruszoną kostkę rosołową, dodać czosnek. Dusić na ogniu do odparowania powstałego płynu i zarumienienia się cukinii. Zdjąć z ognia, dolać śmietanę, ewentualnie dosolić i wymieszać.Podgrzać .

Polecany post

chrzan nie tylko do potraw-wlasciwosci lecznicze

  Składniki: 5 łyżeczek soku z marchwi, 5 łyżeczek startego chrzanu, 3 cytryny całe ze skórką 2 szklanki miodu  ...