czwartek, 13 marca 2014

JAJKA W PANIERCE

http://kuchniapepin.blogspot.com/2014/03/jajka-w-panierce.html



Składniki:
  • 4 jajka
  • mąka
  • 1-2 jajka  (do panierki)
  • nasiona sezamu ,lnu
  • sól,pieprz
  • olej do smażenia
Jajka gotujemy  5 min   Jajka obieramy i obtaczamy po kolei w mące, jajku i nasionach   wymieszanych z pieprzem i solą . Rozgrzewamy na patelni olej i umieszczamy na niej obtoczone jajka. Smażmy dosłownie chwilę, około minuty, obtaczając jajko tak aby zrumieniło się z każdej strony. Jajka układamy na papierze, żeby odsączyć nadmiar tłuszczu.U mnie położone na plasterkach ogórka .

Polecany post

chrzan nie tylko do potraw-wlasciwosci lecznicze

  Składniki: 5 łyżeczek soku z marchwi, 5 łyżeczek startego chrzanu, 3 cytryny całe ze skórką 2 szklanki miodu  ...