Ciasto
3 szklanki mąki
250g margaryny
1 jajo
1 żółtko
2 łyżki śmietany
Pokroić nożem margarynę, dodać resztę składników i zagnieść ciasto.
Zostawić w lodówce na 30 minut.
Podzielić na 3 części rozwałkować każdy na blachę wielkości 36X23cm.
Upiec w temp 200ºC około 15-20 min. do jasnego zrumienienia, zostawić aby ostygły.
Masa serowa
½ kg zmielonego sera
3 jajka
½ cukru
2 łyżki margaryny
2 budynie waniliowe
¾ szklanki mleka
Jajka ubić z cukrem na puszystą masę.
Do tego dodać ser i margarynę.
Gotować parę minut cały czas mieszając.
Budynie rozpuszczone w zimnym mleku wlać do masy serowej, gotować mieszając cały czas aż zrobi się gęsta.
Masa jabłkowa
1 kg jabłek
1 budyń śmietankowy
½ szklanki soku jabłkowego
Jabłka obrać ze skórki pokroić w kostkę i smażyć aż będą miękkie. Dodać cukier do smaku i dalej smażyć.
Budyń rozmieszać w soku jabłkowym i wlać do usmażonych jabłek, gotować mieszając cały czas aż zrobi się gęste.
Masa orzechowa
200-300 g orzechów włoskich
120 g margaryny
2 łyżki miodu
100 g cukru
Orzechy pokroić. Wszystkie składniki wymieszać. Podgrzewać mieszając cały czas aż się połączą, uważać aby nie przywarły do dna. Gorące nakładać na ciasto.przepis od koleżanki Eli
Składniki
Ciasto- 3 szklanki mąki
- 250g margaryny
- 1 jajo
- 1 żółtko
- 2 łyżki śmietany
Zostawić w lodówce na 30 minut.
Podzielić na 3 części rozwałkować każdy na blachę wielkości 36X23cm.
Upiec w temp 200ºC około 15-20 min. do jasnego zrumienienia, zostawić aby ostygły.
Masa serowa
- ½ kg zmielonego sera
- 3 jajka
- ½ cukru
- 2 łyżki margaryny
- 2 budynie waniliowe
- ¾ szklanki mleka
Do tego dodać ser i margarynę.
Gotować parę minut cały czas mieszając.
Budynie rozpuszczone w zimnym mleku wlać do masy serowej, gotować mieszając cały czas aż zrobi się gęsta.
Masa jabłkowa
- 1 kg jabłek
- 1 budyń śmietankowy
- ½ szklanki soku jabłkowego
Budyń rozmieszać w soku jabłkowym i wlać do usmażonych jabłek, gotować mieszając cały czas aż zrobi się gęste.
Masa orzechowa
- 200-300 g orzechów włoskich
- 120 g margaryny
- 2 łyżki miodu
- 100 g cukru
Przełożenie placka
placek 1 masa serowa placek 2 masa jabłkowa placek 3 masa orzechowa - See more at: http://swiatlucy.pl/ciasto-z/#sthash.xt9ejKre.dpuf
Ciasto z jabłkami, serem i orzechami
okt
5th
Jesienne ciasto w którym wykorzystujemy owoce tej pory roku
orzechy i jabłka. Kwaskowaty smak sera i jabłek jest łączony w innych
ciastach jak np. sernik. To jest dobry duet. Ser i jabłka są smażone i
tymi masami przekłada się upieczone ciasto, a na koniec również smażone
orzechy w miodzie i cukrze. Ciasto rozpływa się w ustach a masa
orzechowa na wierzchu ciasta jest chrupiąca i słodka.
Zostawić w lodówce na 30 minut.
Podzielić na 3 części rozwałkować każdy na blachę wielkości 36X23cm.
Upiec w temp 200ºC około 15-20 min. do jasnego zrumienienia, zostawić aby ostygły.
Masa serowa
Do tego dodać ser i margarynę.
Gotować parę minut cały czas mieszając.
Budynie rozpuszczone w zimnym mleku wlać do masy serowej, gotować mieszając cały czas aż zrobi się gęsta.
Masa jabłkowa
Budyń rozmieszać w soku jabłkowym i wlać do usmażonych jabłek, gotować mieszając cały czas aż zrobi się gęste.
Masa orzechowa
Przełożenie placka
placek 1 masa serowa placek 2 masa jabłkowa placek 3 masa orzechowa
- See more at: http://swiatlucy.pl/ciasto-z/#sthash.xt9ejKre.dpufSkładniki
Ciasto- 3 szklanki mąki
- 250g margaryny
- 1 jajo
- 1 żółtko
- 2 łyżki śmietany
Zostawić w lodówce na 30 minut.
Podzielić na 3 części rozwałkować każdy na blachę wielkości 36X23cm.
Upiec w temp 200ºC około 15-20 min. do jasnego zrumienienia, zostawić aby ostygły.
Masa serowa
- ½ kg zmielonego sera
- 3 jajka
- ½ cukru
- 2 łyżki margaryny
- 2 budynie waniliowe
- ¾ szklanki mleka
Do tego dodać ser i margarynę.
Gotować parę minut cały czas mieszając.
Budynie rozpuszczone w zimnym mleku wlać do masy serowej, gotować mieszając cały czas aż zrobi się gęsta.
Masa jabłkowa
- 1 kg jabłek
- 1 budyń śmietankowy
- ½ szklanki soku jabłkowego
Budyń rozmieszać w soku jabłkowym i wlać do usmażonych jabłek, gotować mieszając cały czas aż zrobi się gęste.
Masa orzechowa
- 200-300 g orzechów włoskich
- 120 g margaryny
- 2 łyżki miodu
- 100 g cukru
Przełożenie placka
placek 1 masa serowa placek 2 masa jabłkowa placek 3 masa orzechowa
Ciasto z jabłkami, serem i orzechami
okt
5th
Jesienne ciasto w którym wykorzystujemy owoce tej pory roku
orzechy i jabłka. Kwaskowaty smak sera i jabłek jest łączony w innych
ciastach jak np. sernik. To jest dobry duet. Ser i jabłka są smażone i
tymi masami przekłada się upieczone ciasto, a na koniec również smażone
orzechy w miodzie i cukrze. Ciasto rozpływa się w ustach a masa
orzechowa na wierzchu ciasta jest chrupiąca i słodka.
Zostawić w lodówce na 30 minut.
Podzielić na 3 części rozwałkować każdy na blachę wielkości 36X23cm.
Upiec w temp 200ºC około 15-20 min. do jasnego zrumienienia, zostawić aby ostygły.
Masa serowa
Do tego dodać ser i margarynę.
Gotować parę minut cały czas mieszając.
Budynie rozpuszczone w zimnym mleku wlać do masy serowej, gotować mieszając cały czas aż zrobi się gęsta.
Masa jabłkowa
Budyń rozmieszać w soku jabłkowym i wlać do usmażonych jabłek, gotować mieszając cały czas aż zrobi się gęste.
Masa orzechowa
Przełożenie placka
placek 1 masa serowa placek 2 masa jabłkowa placek 3 masa orzechowa
- See more at: http://swiatlucy.pl/ciasto-z/#sthash.xt9ejKre.dpufSkładniki
Ciasto- 3 szklanki mąki
- 250g margaryny
- 1 jajo
- 1 żółtko
- 2 łyżki śmietany
Zostawić w lodówce na 30 minut.
Podzielić na 3 części rozwałkować każdy na blachę wielkości 36X23cm.
Upiec w temp 200ºC około 15-20 min. do jasnego zrumienienia, zostawić aby ostygły.
Masa serowa
- ½ kg zmielonego sera
- 3 jajka
- ½ cukru
- 2 łyżki margaryny
- 2 budynie waniliowe
- ¾ szklanki mleka
Do tego dodać ser i margarynę.
Gotować parę minut cały czas mieszając.
Budynie rozpuszczone w zimnym mleku wlać do masy serowej, gotować mieszając cały czas aż zrobi się gęsta.
Masa jabłkowa
- 1 kg jabłek
- 1 budyń śmietankowy
- ½ szklanki soku jabłkowego
Budyń rozmieszać w soku jabłkowym i wlać do usmażonych jabłek, gotować mieszając cały czas aż zrobi się gęste.
Masa orzechowa
- 200-300 g orzechów włoskich
- 120 g margaryny
- 2 łyżki miodu
- 100 g cukru
Przełożenie placka
placek 1 masa serowa placek 2 masa jabłkowa placek 3 masa orzechowa
Ciasto z jabłkami, serem i orzechami
okt
5th
Jesienne ciasto w którym wykorzystujemy owoce tej pory roku
orzechy i jabłka. Kwaskowaty smak sera i jabłek jest łączony w innych
ciastach jak np. sernik. To jest dobry duet. Ser i jabłka są smażone i
tymi masami przekłada się upieczone ciasto, a na koniec również smażone
orzechy w miodzie i cukrze. Ciasto rozpływa się w ustach a masa
orzechowa na wierzchu ciasta jest chrupiąca i słodka.
Zostawić w lodówce na 30 minut.
Podzielić na 3 części rozwałkować każdy na blachę wielkości 36X23cm.
Upiec w temp 200ºC około 15-20 min. do jasnego zrumienienia, zostawić aby ostygły.
Masa serowa
Do tego dodać ser i margarynę.
Gotować parę minut cały czas mieszając.
Budynie rozpuszczone w zimnym mleku wlać do masy serowej, gotować mieszając cały czas aż zrobi się gęsta.
Masa jabłkowa
Budyń rozmieszać w soku jabłkowym i wlać do usmażonych jabłek, gotować mieszając cały czas aż zrobi się gęste.
Masa orzechowa
Przełożenie placka
placek 1 masa serowa placek 2 masa jabłkowa placek 3 masa orzechowa
- See more at: http://swiatlucy.pl/ciasto-z/#sthash.xt9ejKre.dpufSkładniki
Ciasto- 3 szklanki mąki
- 250g margaryny
- 1 jajo
- 1 żółtko
- 2 łyżki śmietany
Zostawić w lodówce na 30 minut.
Podzielić na 3 części rozwałkować każdy na blachę wielkości 36X23cm.
Upiec w temp 200ºC około 15-20 min. do jasnego zrumienienia, zostawić aby ostygły.
Masa serowa
- ½ kg zmielonego sera
- 3 jajka
- ½ cukru
- 2 łyżki margaryny
- 2 budynie waniliowe
- ¾ szklanki mleka
Do tego dodać ser i margarynę.
Gotować parę minut cały czas mieszając.
Budynie rozpuszczone w zimnym mleku wlać do masy serowej, gotować mieszając cały czas aż zrobi się gęsta.
Masa jabłkowa
- 1 kg jabłek
- 1 budyń śmietankowy
- ½ szklanki soku jabłkowego
Budyń rozmieszać w soku jabłkowym i wlać do usmażonych jabłek, gotować mieszając cały czas aż zrobi się gęste.
Masa orzechowa
- 200-300 g orzechów włoskich
- 120 g margaryny
- 2 łyżki miodu
- 100 g cukru
Przełożenie placka
placek 1 masa serowa placek 2 masa jabłkowa placek 3 masa orzechowa
Ciasto z jabłkami, serem i orzechami
okt
5th
Jesienne ciasto w którym wykorzystujemy owoce tej pory roku
orzechy i jabłka. Kwaskowaty smak sera i jabłek jest łączony w innych
ciastach jak np. sernik. To jest dobry duet. Ser i jabłka są smażone i
tymi masami przekłada się upieczone ciasto, a na koniec również smażone
orzechy w miodzie i cukrze. Ciasto rozpływa się w ustach a masa
orzechowa na wierzchu ciasta jest chrupiąca i słodka.
Zostawić w lodówce na 30 minut.
Podzielić na 3 części rozwałkować każdy na blachę wielkości 36X23cm.
Upiec w temp 200ºC około 15-20 min. do jasnego zrumienienia, zostawić aby ostygły.
Masa serowa
Do tego dodać ser i margarynę.
Gotować parę minut cały czas mieszając.
Budynie rozpuszczone w zimnym mleku wlać do masy serowej, gotować mieszając cały czas aż zrobi się gęsta.
Masa jabłkowa
Budyń rozmieszać w soku jabłkowym i wlać do usmażonych jabłek, gotować mieszając cały czas aż zrobi się gęste.
Masa orzechowa
Przełożenie placka
placek 1 masa serowa placek 2 masa jabłkowa placek 3 masa orzechowa
- See more at: http://swiatlucy.pl/ciasto-z/#sthash.xt9ejKre.dpufSkładniki
Ciasto- 3 szklanki mąki
- 250g margaryny
- 1 jajo
- 1 żółtko
- 2 łyżki śmietany
Zostawić w lodówce na 30 minut.
Podzielić na 3 części rozwałkować każdy na blachę wielkości 36X23cm.
Upiec w temp 200ºC około 15-20 min. do jasnego zrumienienia, zostawić aby ostygły.
Masa serowa
- ½ kg zmielonego sera
- 3 jajka
- ½ cukru
- 2 łyżki margaryny
- 2 budynie waniliowe
- ¾ szklanki mleka
Do tego dodać ser i margarynę.
Gotować parę minut cały czas mieszając.
Budynie rozpuszczone w zimnym mleku wlać do masy serowej, gotować mieszając cały czas aż zrobi się gęsta.
Masa jabłkowa
- 1 kg jabłek
- 1 budyń śmietankowy
- ½ szklanki soku jabłkowego
Budyń rozmieszać w soku jabłkowym i wlać do usmażonych jabłek, gotować mieszając cały czas aż zrobi się gęste.
Masa orzechowa
- 200-300 g orzechów włoskich
- 120 g margaryny
- 2 łyżki miodu
- 100 g cukru
Przełożenie placka
placek 1 masa serowa placek 2 masa jabłkowa placek 3 masa orzechowa