czwartek, 20 marca 2014

SOS Z KUREK

http://kuchniapepin.blogspot.com/2014/03/sos-z-kurek.html


Składniki

500 g kurek
2-3 cebule
śmietana 18 %
natka pietruszki
sól
biały pieprz




WYKONANIE

Cebulę drobno siekamy,szklimy na oleju lub maśle,dodajemy pokrojone kurki i razem dusimy.Gdy grzyby są już miękkie , do śmietany wlewamy trochę gorącego sosu z kurek (który powstaje przy duszeniu grzybów) i trochę mąki,wszystko razem mieszamy i dodajemy do kurek.Doprawiamy solą i pieprzem oraz dodajemy posiekaną natkę pietruszki.
SOS Z KUREK Maklowicza
Dobre rady Makłowicza : aby śmietana do sosu się nie zważyła,należy dodać do niej odrobinę soli i zahartować !

Polecany post

chrzan nie tylko do potraw-wlasciwosci lecznicze

  Składniki: 5 łyżeczek soku z marchwi, 5 łyżeczek startego chrzanu, 3 cytryny całe ze skórką 2 szklanki miodu  ...