przepis
od masażystki
Składniki
Wykonanie
Wszystkie składniki mieszamy, zalewamy 1 litrem dość ciepłej wody i ponownie mieszamy. Przykrywany ściereczką i odstawiamy na 20 minut do wyrośnięcia. W tym czasie wykładamy dwie keksówki papierem do pieczenia. Przekładamy masę chlebową do foremek, wyrównujemy wierzch i pieczemy około 45-50 minut w temperaturze 200 °C (góra-dół).
Składniki
- 1 kg mąki krupczatki,,,
- 6 łyżek pestek słonecznika ,,,
- 3 łyżki siemienia lnianego,,,
- 3 łyżki sezamu ,,,
- 3 łyżki pestek z dyni,,,,
- 1 szklanka otrębów pszennych,,,,,
- 1,5 łyżki soli ,,,
- 3 łyżki cukru,,,,
- 5 dag pokruszonych drożdży,,,,
- 1 litr wody ,,,,,
Wykonanie
Wszystkie składniki mieszamy, zalewamy 1 litrem dość ciepłej wody i ponownie mieszamy. Przykrywany ściereczką i odstawiamy na 20 minut do wyrośnięcia. W tym czasie wykładamy dwie keksówki papierem do pieczenia. Przekładamy masę chlebową do foremek, wyrównujemy wierzch i pieczemy około 45-50 minut w temperaturze 200 °C (góra-dół).
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
777pepin777@gmail.com