wtorek, 11 lutego 2014

Gulasz po tatarsku gulasz po tatarsku

Składniki: 0,5 kg mięsa wołowego,                                                                                                                2 cebule,                                                                                                                                                5 średnich ziemniaków ,                                                                                                                             3 średnie ogórki kiszone,                                                                                                                             3 łyżki przecieru pomidorowego ,                                                                                                                 liść laurowy ,ziele angielskie , czosnek , sól, pieprz,pieprz cayenne,papryka czerwona w proszku,maggy,wegeta, Bulion                                                                                                                                          
Wykonanie: Cebulę pokroić w półplasterki. Mięso i ziemniaki pokroić w grubsze słupki. Ogórki pokroić w małe słupki.Mięso usmażyć na dużym ogniu porcjami,tak aby złapało kolor,ale nie puściło soku. Odłożyć na bok.Na tej samej patelni zeszklić cebulę na maśle. Dodać do niej przecier pomidorowy, podsmażyć. gulasz po tatarsku Dodać mięso i chwilę jeszcze razem podsmażyć. Całość zalać bulionem lub wodą i gotować do miękkości mięsa ok. 50 minut.Dobrze doprawić. gulasz po tatarsku Ziemniaki usmażyć na oleju tak jak frytki. gulasz po tatarsku gulasz po tatarsku Jak mięso będzie miękkie dodać ziemniaki i ogórki,delikatnie przemieszać i gotować jeszcze 10-15 minut. gulasz po tatarsku Podawać ze świeżym pieczywem.:) Smacznego. autor Bronislawa