wg MAGDY GESSLER(do dekoracji jajek poleca całe migdały, sparzyć i obrać, zrumienić na patelni, obtoczyć w soli i ułożyć na usmażonych jajkach
składniki
3 jajka, ugotowane na twardo
1/4 cebuli, drobno posiekanej
3 łyżki kolendry, drobno posiekanej
1 łyżka śmietany, użyłam 18%
sól morska
świeżo zmielony czarny pieprz
3 łyżki płatków migdałowych, zrumienionych na patelni
2 łyżki oleju do smażenia
Wykonanie
Wyjmuję białka oraz żółtka i drobno siekam na desce.
Delikatnie mieszam z cebulką, kolendrą i śmietaną. Doprawiam solą i pieprzem.
Wkładam farsz do skorupek, przykrywam migdałami, lekko je dociskając.
Smażę na dobrze rozgrzanej patelni z olejem, od strony farszu.
Układam na półmisku i dekoruję kolendrą i orzechami.
Podaję z pikantną śmietaną i grzankami.