niedziela, 16 lutego 2014

kapary i pomidory czyli nadziewane piersi z kurczaka

  .WYKONANIE:

W piersi kurczaka zrobić dziurę , nałożyć farsz z pokrojonych, suszonych pomidorów, kaparów, oliwek. Z zewnątrz oprószyć solą i pieprzem, obsypać estagonem i bazylią ,odstawic na 2 godz.
Po tym czasie piersi  przełożyć do garnka o grubym dnie, podlać oliwą z pomidorów i wodą. Dusić do miękkości.-u mnie około 20minut..W połowie duszenia dorzucic pokrojona,--posolona i popieprzona -- w plasterki cukinie.Ziemniaki gotowane na parze w mundurkach,potem obrane..
Smacznego

Polecany post

chrzan nie tylko do potraw-wlasciwosci lecznicze

  Składniki: 5 łyżeczek soku z marchwi, 5 łyżeczek startego chrzanu, 3 cytryny całe ze skórką 2 szklanki miodu  ...