Składniki:
- 2 filety z dorsza
- 2 jajka;
- czarna porzeczka gałązka
- cukinia
- 20dag pieczarek
- groszek zielony 3/4szklanki - cebulka
- pomarńcza
- olej i masło do smażenia;
- sól, pieprz;
- bułka tarta -kwiat nagietka i ogórecznika - skórka z cytryny
Przygotowanie:
Cukinię pokroic na plastry pół cm .Na patelni rozgrzać masło, i smażyc cukinie z obydwu stron na złoty kolor.Dodac pieczarki i groszek .
Pomarańczę obrać ,usunąć białe części i pokroić na małe kawałki .Po 5-6 minutach dodac pomarańcze do warzyw.Całość dusić, aż warzywa zmiękna ,ale sie nie rozgotują, a sok się zredukuje. Pod koniec doprawić solą i pieprzem.
Filety z dorsza posypać pieprzem i solą
Przygotować miseczke z roztrzepanymi jajkami do ,których dodać otartą skórkę z cytryny,drugą z bułką tartą.Rybę maczać w jajku ,a nastepnie w bułce i smażyc na złoty kolor z obydwu stron po 3-4 minuty.Podac z warzywami .
Smacznego :)