Składniki
 -duża pojedyncza pierś z kurczaka 
-cebulka szalotka
 -1czerwona papryka  i 1 żółta papryka
 -słodka papryka, ostra papryka 
-  1 brokuł                                                                                                                                                 - 2 łyżki oliwy                                                                                                                                                -sól,  
-pieprz                                                                                                                                        -2 szklanki makaronu  świderki                                                                         
                                                                                                                                     
Sos = 150 g jogurtu naturalnego = 1 ząbek czosnku = kilka gałązek mięty = sól, pieprz Wykonanie
 Ugotować  makaron al dente w
 osolonej wodzie.  Pierś z kurczaka myjemy.Nacieramy oliwa i ulubionymi 
przyprawami -u mnie przyprawa gyros. Tak przygotowane mięso wsadzić w 
zamykany pojemnik i do lodowki na okolo  20 minut. Po tym czasie ,filety 
pokroić w kostke i upiec na patelni grillowej .Brokuł umyć, podzielić na 
różyczki i ugotować w osolonej wodzie.Brokuł al dante. Papryki pokroić  w
 kosteczke -posolic i popieprzyć. W misce położyc makaron,na to 
ugotowany brokuł w cząstkach .Następnie dołozyc piers z kurczaka i to 
wszystko posypać pokrojona papryka i szarlotka.Doprawić sola i pieprzem w
 razie potrzeby. Lekko zamieszać .Jogurt wymieszać z przeciśniętym przez
 praskę czosnkiem i drobno posiekana miętą , doprawić solą i pieprzem. 
Tak przygotowanym sosem polać sałatkę,przed jedzeniem.Smacznego !!! nadaje sie na wypad w plener ,na grilla  pomysł własny                                                              
                                                                        
                                                                        
                                 
Sos = 150 g jogurtu naturalnego = 1 ząbek czosnku = kilka gałązek mięty = sól, pieprz Wykonanie