niedziela, 17 sierpnia 2014

marinated red onion----Marynowane Cebula czerwona


SKLADNIKI
2 średniej wielkości czerwone cebule, obrane i cienkich plasterkach
3/4 filiżanki octu z jabłek
5 całe ząbki
1 liść laurowy
3/4 szklanki białego cukru granulowany
szczypta pieprzu gorących płatków
WYKONANIE                                                                                                      Pokrojoną  cebulę, ocet, przyprawy i cukier wkladamy do garnka.Wszystko razem  gotujemy  przez chwilę, aż cebula sie zblanszuje,a cukier i ocet rozpuści.Gotową cebulke przekładamy do wyparzonego sloiczka i zakręcamy.

Umieszczamy  w lodówce, aż będą gotowe ,potrzebne do użycia.
Najlepiej podawać w temperaturze pokojowej.ps.u mnie do mięsa,do kaszy....SMACZNEGO!!!

Polecany post

chrzan nie tylko do potraw-wlasciwosci lecznicze

  Składniki: 5 łyżeczek soku z marchwi, 5 łyżeczek startego chrzanu, 3 cytryny całe ze skórką 2 szklanki miodu  ...