niedziela, 17 sierpnia 2014

Jajecznica z kaparami i pomidorami


SKLADNIKI
- 8 jajek
- 1 duża cebula
- jabłuszka kaparowe
- sól
- pieprz do smaku
- 3-4 pomidory
- masło
WYKONANIE
                                                                                                                                                                               Umyć i pokroic w plastry pomidory.

Cebulę obrać i pokroić w kosteczkę.Na patelni rozpuścić masło. Zeszklic cebulkę.Roztrzepac jajka w misce.Jak cebula będzie już zeszklona – wlać roztrzepane jajka z miseczki na patelnię.Usmażyć jajecznicę.Gdy jajecznica jest gotowa, posolić i dodać pieprz .Na talerzu ułożyć 3-4 plastry pomidora ,na to jajecznice .Udekorować jabłuszkami kaparowymi.Smacznego

Smacznego! :)

Polecany post

chrzan nie tylko do potraw-wlasciwosci lecznicze

  Składniki: 5 łyżeczek soku z marchwi, 5 łyżeczek startego chrzanu, 3 cytryny całe ze skórką 2 szklanki miodu  ...