Google+ Followers

czerwona salatka z arbuza i sera -- insalata rossa di anguria e formaggio








Składniki:
  • 4 kwadraty-z arbuza
  • 1/2 szklanki dobrej jakości koziego sera ,lub sera feta ,lub twarogu
  • 1/2 szklanki , posiekane orzechy
  • 1/8 szklanki cebuli czerwonej pokrojonej w cienkie plasterki
  • 1/4 szklanki sosu balsamicznego
  • liście bazylii i mięty
  • 1 ogórek zielony pocięty na mandolinie wzdłuż na cienkie ,dlugie plastry.
  • 1 łyżka cukru trzcinowego

Wykonanie

Cebule i ogórek ,pokroic na plasterki ,posypac cukrem trzcinowym i odstawić na 15-20 mninut do zmiękczenia. Pokroić kawalek arbuza na cztery ładne kwadraty. Jeśli kozi ser używasz ,który jest kruchy i trudny do rozsmarowania,to należy go , podgrzać w kuchence mikrofalowej przez 5-10 sekund .Teraz rozsmaruje się z łatwością jak lukier na cieście.Na kwadracie arbuza polożyć ser na to zwinięte paski ogórka .Posypac orzechami i udekorowac liśćmi mięty ,lub bazylii.ps.u mnie polożone na grubszym orkiszowym naleśniku.:)

ingredienti:


     4 quadrati, di anguria

     1/2 tazza di buona qualità capra formaggio o formaggio feta, o ricotta

     1/2 tazza di noci tritate

     Cipolla rossa 1/8 tazza, tagliato a fette sottili

     Salsa balsamica 1/4 di tazza

     basilico e foglie di menta

     1 cetriolo tagliato il mandolino lungo su sottili fette lunghe.

     1 cucchiaio di zucchero di canna

esecuzione

 





Cipolle e cetrioli, tagliate a fette, cospargere con zucchero di canna e lasciare riposare per 15-20 mninut per ammorbidire. Tagliare un pezzo di anguria su quattro belle piazze. Se si utilizza un formaggio di capra, che è fragile e difficile da sbavature, deve essere, il calore nel forno a microonde per 5-10 secondi Ora facilmente striscio la ciliegina sulla piazza cocomero cieście.Na mettere il formaggio su di esso arrotolato strisce di cetriolo noci .Posypac e decorare con foglie di menta, o bazylii.ps.u mi orkiszowym situato sulla più spessa frittella. :