- 4 kwadraty-z arbuza
- 1/2 szklanki dobrej jakości koziego sera ,lub sera feta ,lub
twarogu
- 1/2 szklanki , posiekane orzechy
- 1/8 szklanki cebuli czerwonej pokrojonej w cienkie plasterki
- 1/4 szklanki sosu balsamicznego
- liście bazylii i mięty
- 1 ogórek zielony pocięty na mandolinie wzdłuż na cienkie
,dlugie plastry.
- 1 łyżka cukru trzcinowego
Wykonanie
Cebule i ogórek ,pokroic na plasterki ,posypac cukrem trzcinowym i odstawić na 15-20 mninut do zmiękczenia. Pokroić kawalek arbuza na cztery ładne kwadraty. Jeśli kozi ser używasz ,który jest kruchy i trudny do rozsmarowania,to należy go , podgrzać w kuchence mikrofalowej przez 5-10 sekund .Teraz rozsmaruje się z łatwością jak lukier na cieście.Na kwadracie arbuza polożyć ser na to zwinięte paski ogórka .Posypac orzechami i udekorowac liśćmi mięty ,lub bazylii.ps.u mnie polożone na grubszym orkiszowym naleśniku.:)
ingredienti:
4 quadrati, di anguria
1/2 tazza di buona qualità capra formaggio o formaggio feta, o ricotta
1/2 tazza di noci tritate
Cipolla rossa 1/8 tazza, tagliato a fette sottili
Salsa balsamica 1/4 di tazza
basilico e foglie di menta
1 cetriolo tagliato il mandolino lungo su sottili fette lunghe.
1 cucchiaio di zucchero di canna
esecuzione
Cipolle e cetrioli, tagliate a fette, cospargere con zucchero di canna e lasciare riposare per 15-20 mninut per ammorbidire. Tagliare un pezzo di anguria su quattro belle piazze. Se si utilizza un formaggio di capra, che è fragile e difficile da sbavature, deve essere, il calore nel forno a microonde per 5-10 secondi Ora facilmente striscio la ciliegina sulla piazza cocomero cieście.Na mettere il formaggio su di esso arrotolato strisce di cetriolo noci .Posypac e decorare con foglie di menta, o bazylii.ps.u mi orkiszowym situato sulla più spessa frittella. :
4 quadrati, di anguria
1/2 tazza di buona qualità capra formaggio o formaggio feta, o ricotta
1/2 tazza di noci tritate
Cipolla rossa 1/8 tazza, tagliato a fette sottili
Salsa balsamica 1/4 di tazza
basilico e foglie di menta
1 cetriolo tagliato il mandolino lungo su sottili fette lunghe.
1 cucchiaio di zucchero di canna
esecuzione
Cipolle e cetrioli, tagliate a fette, cospargere con zucchero di canna e lasciare riposare per 15-20 mninut per ammorbidire. Tagliare un pezzo di anguria su quattro belle piazze. Se si utilizza un formaggio di capra, che è fragile e difficile da sbavature, deve essere, il calore nel forno a microonde per 5-10 secondi Ora facilmente striscio la ciliegina sulla piazza cocomero cieście.Na mettere il formaggio su di esso arrotolato strisce di cetriolo noci .Posypac e decorare con foglie di menta, o bazylii.ps.u mi orkiszowym situato sulla più spessa frittella. :
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
777pepin777@gmail.com