Google+ Followers

Syrop imbirowy z papedą --- sciroppo di zenzero con Papeda


Składniki

  • 2 szklanki wody
  • 1 szklanka cukru
  • 150 g świeżego imbiru obranego ze skórki
  • sok z 1 cytryny
  • Papeda - Limonka Kaffir tutaj
poziom: łatwy czas: 1h 30min

Wykonanie

Imbir pozbawiamy skórki, i miksyjemy z 0,5 szkl. wody.Przekładamy do garnka. Dodajemy reszte wodę i cukier. Całość mieszamy i doprowadzamy do wrzenia.Zmniejszamy płomień i gotujemy przez godzinę.Po 30 minutach dadajemy 6-8 liści limonki, a pod koniec gotowania dodajemy sok z cytryny.Zdejmujemy garnek z ognia. Syrop przecedzamy przez drobne sitko, przelewamy do wyparzonych butelek.                                                                                                                                                sciroppo di zenzero con papeda                                                              con ingredienti   2 tazze d'acqua

     Di zucchero 1 tazza

     150 grammi di zenzero fresco sbucciato

     succo di 1 limone

     Papeda - Kaffir Lime qui

Livello: facile Tempo: 1h 30min

esecuzione

Ginger privare la pelle, e miksyjemy con 0,5 di vetro. Wody.Przekładamy nel piatto. Aggiungere il resto dell'acqua e zucchero. Mescolate il composto e portare a wrzenia.Zmniejszamy fiamma e cuocete per 30 minuti Dadaj godzinę.Po 6-8 foglie di lime, e alla fine della cottura, aggiungere il succo di cytryny.Zdejmujemy padella dal fuoco. Filtrare lo sciroppo attraverso un colino, versare le bottiglie bollite.