Składniki
- 2 szklanki wody
- 1 szklanka cukru
- 150 g świeżego imbiru obranego ze skórki
- sok z 1 cytryny
- Papeda
- Limonka
Kaffir tutaj
Wykonanie
Imbir pozbawiamy skórki, i miksyjemy z 0,5 szkl.
wody.Przekładamy do garnka. Dodajemy reszte wodę i cukier. Całość
mieszamy i doprowadzamy do wrzenia.Zmniejszamy płomień i gotujemy
przez godzinę.Po 30 minutach dadajemy 6-8 liści limonki, a pod
koniec gotowania dodajemy sok z cytryny.Zdejmujemy garnek z ognia.
Syrop przecedzamy przez drobne sitko, przelewamy do wyparzonych
butelek. sciroppo di zenzero con papeda con ingredienti 2 tazze d'acqua
Di zucchero 1 tazza
150 grammi di zenzero fresco sbucciato
succo di 1 limone
Papeda - Kaffir Lime qui
Livello: facile Tempo: 1h 30min
esecuzione
Ginger privare la pelle, e miksyjemy con 0,5 di vetro. Wody.Przekładamy nel piatto. Aggiungere il resto dell'acqua e zucchero. Mescolate il composto e portare a wrzenia.Zmniejszamy fiamma e cuocete per 30 minuti Dadaj godzinę.Po 6-8 foglie di lime, e alla fine della cottura, aggiungere il succo di cytryny.Zdejmujemy padella dal fuoco. Filtrare lo sciroppo attraverso un colino, versare le bottiglie bollite.
Di zucchero 1 tazza
150 grammi di zenzero fresco sbucciato
succo di 1 limone
Papeda - Kaffir Lime qui
Livello: facile Tempo: 1h 30min
esecuzione
Ginger privare la pelle, e miksyjemy con 0,5 di vetro. Wody.Przekładamy nel piatto. Aggiungere il resto dell'acqua e zucchero. Mescolate il composto e portare a wrzenia.Zmniejszamy fiamma e cuocete per 30 minuti Dadaj godzinę.Po 6-8 foglie di lime, e alla fine della cottura, aggiungere il succo di cytryny.Zdejmujemy padella dal fuoco. Filtrare lo sciroppo attraverso un colino, versare le bottiglie bollite.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
777pepin777@gmail.com