- 3 cebule pokrojone w drobna kostkę
- 3-4 pomidory,lub puszka pomidorów w sosie własnym
- 2-3 łyżki gęstego soku pomidorowego,lub keczupu jak pomidory są świeże
- szpinak świeży pęczek
- dowolna ryba ,u mnie sum afrykański
- sol,pieprz do smaku
- 250 g. makaron świderki (Makaron Świderek owsianyMakaron Jastrzębski -5 jajeczny)
- wody letniej tyle ,aby zakryła makaron
- oliwki czarne
- ser parmezan do posypania
- liście świeżej bazylii do dekoracji
- kieliszek oliwy z oliwek
- pół papryki czerwonej pokrojonej w kostkę
- liść selera 2-3 gałązki
Składniki
Wykonanie
Garnek
nagrzewamy dość dobrze z odrobiną oliwki,wrzucamy pokrojona w
drobną kostkę cebulkę.Gdy cebulka się rumieni dodajemy pokrojoną
w drobną kostkę paprykę i dusimy pod przykryciem 3-4 minuty.Po
tym czasie dodajemy pomidory świeże pokrojone w kostkę ,i 3 łyżki
soku pomidorowego.Zakrywamy garnek i wszystko dusimy 3-4
minuty.Mieszamy i dodajemy rybę pokrojoną w szerokie paski 5-6
cm.Dodajemy liście selera do smaku-2-3 gałązki i szpinak zielony.
Następnie wrzucamt makaron suchy ,dolewamy wody do zakrycia
makaronu i dalej pod przykryciem dusimy 5-6 minut,aż makaron będzie
al dante W czasie ,gdy makaron będzie dochodził do siebie ,ryba
zdąży się uprażych w sosie powstałym.Teraz pozostaje nam tylko
dodać sól i pieprz do smaku i pozostawienie potrawy na 3-4 minuty
pod przykryciem,do połączenia smaków.Gotowe.Smacznego:)
Componenti
- 3 cipolle, tagliate a cubetti
- 3-4 pomodori o una lattina di pomodori in salsa
- 2-3 cucchiai di succo di pomodoro spessa o ketchup come pomodori sono freschi
- mazzo di spinaci freschi
- Ogni pesce, mi pesce gatto africano
- Sale e pepe qb
- 250 g. La pasta fusilli ( Fusilli OatmealJastrzebski Pasta Egg -5)
- acqua tiepida abbastanza per mettere la sua pasta
- olive nere
- ser parmezan fare posypania
- foglie di basilico fresco per la decorazione
- bicchiere di olio d'oliva
- mezzo peperone rosso a dadini
- 2-3 rametti di foglie di sedano
Esecuzione
Preriscaldare
pentola abbastanza bene con un tocco di olive, Töss tagliati a cubetti
cebulkę.Gdy cipolla arrossendo, aggiungere i peperoni tagliati a cubetti
e fate cuocere, coperto, 3-4 minuty.Po questa volta, aggiungere
pomodori freschi a dadini, e 3 cucchiai di succo di pomodoro. copriamo
la pentola e cuocere 3-4 minuty.Mieszamy tutto e aggiungere il pesce
tagliato a listarelle larghe 5-6 cm.Dodajemy foglie di sedano
degustare-2-3 rametti e spinaci verde. Poi wrzucamt pasta
secca, versare acqua per coprire la pasta e cuocere coperto per altri
5-6 minuti o fino a quando la pasta è al dante Mentre la pasta si sta
riprendendo, il tempo sufficiente per uprażych salsa di pesce
powstałym.Teraz rimane solo per noi di aggiungere sale e pepe qb e
lasciare i piatti per 3-4 minuti, coperto, per la connessione
smaków.Gotowe.Smacznego :)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
777pepin777@gmail.com