Google+ Followers

Jej piękne czarne oczy ,czyli ryba w makaronie z oliwkami ---I suoi bellissimi occhi neri, o il pesce in pasta con olive


    Składniki
  • 3 cebule pokrojone w drobna kostkę
  • 3-4 pomidory,lub puszka pomidorów w sosie własnym
  • 2-3 łyżki gęstego soku pomidorowego,lub keczupu jak pomidory są świeże
  • szpinak świeży pęczek
  • dowolna ryba ,u mnie sum afrykański
  • sol,pieprz do smaku
  • 250 g. makaron świderki (Makaron Świderek owsiany
    Makaron Jastrzębski -5 jajeczny)
  • wody letniej tyle ,aby zakryła makaron
  • oliwki czarne
  • ser parmezan do posypania
  • liście świeżej bazylii do dekoracji
  • kieliszek oliwy z oliwek
  • pół papryki czerwonej pokrojonej w kostkę
  • liść selera 2-3 gałązki

Wykonanie
    Garnek nagrzewamy dość dobrze z odrobiną oliwki,wrzucamy pokrojona w drobną kostkę cebulkę.Gdy cebulka się rumieni dodajemy pokrojoną w drobną kostkę paprykę i dusimy pod przykryciem 3-4 minuty.Po tym czasie dodajemy pomidory świeże pokrojone w kostkę ,i 3 łyżki soku pomidorowego.Zakrywamy garnek i wszystko dusimy 3-4 minuty.Mieszamy i dodajemy rybę pokrojoną w szerokie paski 5-6 cm.Dodajemy liście selera do smaku-2-3 gałązki i szpinak zielony. Następnie wrzucamt makaron suchy ,dolewamy wody do zakrycia makaronu i dalej pod przykryciem dusimy 5-6 minut,aż makaron będzie al dante W czasie ,gdy makaron będzie dochodził do siebie ,ryba zdąży się uprażych w sosie powstałym.Teraz pozostaje nam tylko dodać sól i pieprz do smaku i pozostawienie potrawy na 3-4 minuty pod przykryciem,do połączenia smaków.Gotowe.Smacznego:)        
Componenti
  • 3 cipolle, tagliate a cubetti
  • 3-4 pomodori o una lattina di pomodori in salsa
  • 2-3 cucchiai di succo di pomodoro spessa o ketchup come pomodori sono freschi
  • mazzo di spinaci freschi
  • Ogni pesce, mi pesce gatto africano
  • Sale e pepe qb
  • 250 g. La pasta fusilli ( Fusilli Oatmeal
    Jastrzebski Pasta Egg -5)
  • acqua tiepida abbastanza per mettere la sua pasta
  • olive nere
  • ser parmezan fare posypania
  • foglie di basilico fresco per la decorazione
  • bicchiere di olio d'oliva
  • mezzo peperone rosso a dadini
  • 2-3 rametti di foglie di sedano

Esecuzione

    Preriscaldare pentola abbastanza bene con un tocco di olive, Töss tagliati a cubetti cebulkę.Gdy cipolla arrossendo, aggiungere i peperoni tagliati a cubetti e fate cuocere, coperto, 3-4 minuty.Po questa volta, aggiungere pomodori freschi a dadini, e 3 cucchiai di succo di pomodoro. copriamo la pentola e cuocere 3-4 minuty.Mieszamy tutto e aggiungere il pesce tagliato a listarelle larghe 5-6 cm.Dodajemy foglie di sedano degustare-2-3 rametti e spinaci verde. Poi wrzucamt pasta secca, versare acqua per coprire la pasta e cuocere coperto per altri 5-6 minuti o fino a quando la pasta è al dante Mentre la pasta si sta riprendendo, il tempo sufficiente per uprażych salsa di pesce powstałym.Teraz rimane solo per noi di aggiungere sale e pepe qb e lasciare i piatti per 3-4 minuti, coperto, per la connessione smaków.Gotowe.Smacznego :)