Składniki
- 30-40 gałązek świeżej mięty
- 2 litra wody
- sok wyciśnięty z 2 limonek
- 3/4 kg cukru trzcinowego
Wykonanie
Mięte myjemy . Wodę gotujemy z cukrem okolo 30 minut-do rozpuszczenia cukru.Pod koniec gotowania dodajemy ,sok z limonek Do gorącego syropu dodajemy przygotowaną opłukaną mięte.Przykrywamy i odstawiamy na całą noc do naciągnięcia smaku i koloru.
Rano przecedzamy miętą , a powstały syrop doprowadzamy do wrzenia i gorący rozlewamy do butelek Zakręcamy.dla pewności możemy pasteryzować ok. 5-8 min.
Componenti
30-40 rametti di menta fresca
2 litri di acqua
succo di due tigli
3/4 kg di canna da zucchero
esecuzione
Lavaggio MINT. Far bollire l'acqua con lo zucchero per circa 30 minuti fino alla dissoluzione-cukru.Pod fine cottura aggiungere il succo di lime viene aggiunto lo sciroppo caldo preparato sciacquato mięte.Przykrywamy e lasciarlo acceso tutta la notte per la tensione sapore e colore.
Strain mattina menta e lo sciroppo risultante e portare a ebollizione in bottiglia caldo Zakręcamy.dla sicuro che possiamo pastorizzare ca. 5-8 minuti.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
777pepin777@gmail.com