Składniki
- 900 g jagód
- 300 g cukru
- sok z 2 limonek
- 2 łyżki pektyny
Wykonanie
Świeże
dojrzałe czarne jagody dokładnie umyć, odsączyć
na sicie. zasypać cukrem,pozostawić na noc ,lub na kilka
godzin,aby puściły sok..Rano podgrzewać garnek z jagodami ,co
jakiś czas mieszając. Smażyć do uzyskania oczekiwanej gęstości,
jakieś15 minut Pod koniec smażenia dadac pektyne wymieszana w
gorącym soku Można przeprowadzić próbę rozsmarowując odrobinę
dżemu na talerzyku wyjętym z zamrażalnika. Jeśli szybko
zastygnie, jest gotowy. Gorący dżem przełożyć do wyparzonych
słoiczków, szczelnie zakręcić i ustawić do góry dnem Przykryć
kocem do ostygnięcia.:)
Componenti
900 g di frutti di bosco
300 g di zucchero
Il succo di 2 lime
2 cucchiai di pectina
esecuzione
Freschi bacche nere mature lavare, scarico in un setaccio. versare lo zucchero, lasciare per una notte o per qualche ora di lasciar andare sok..Rano scaldare la pentola con bacche, mescolando ogni tanto. Cook fino agli attesi minuti jakieś15 densità alla fine di friggere pectina dadac mescolato in succo caldo può eseguire il test spalmando un po 'di marmellata su un piatto rimosso dal congelatore. Se indurisce rapidamente, è pronta. Hot bollito vasetti di marmellata si traducono in una forte rotazione e impostare la copertura a testa con una coperta per raffreddare. :)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
777pepin777@gmail.com