sobota, 18 lipca 2015

sałatka szopska


Składniki:
  • - duży, zielony ogórek
  • - 4 dojrzałe pomidory
  • - 4 cebule dymki
  • - duża papryka
  • - natka pietruszki
  • - 200 gram sera szkopskiego lub feta
  • - 8 łyżek oliwy z oliwek
  • - łyżeczka octu winnego
  • - sól i pieprz do smaku


Wykonanie                                                                                                                                   Ogórek i paprykę kroimy w kostkę .Pomidory kroimy w ósemki,cebule w piórka. Siekamy drobno Natkę pietruszki kroimy drobno,a  ser ścieramy  na tarce o dużych oczkach.
Warzywa mieszamy w salaterce, doprawiamy, posypujemy serem. Skrapiamy octem winnym i oliwą. :)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Polecany post

chrzan nie tylko do potraw-wlasciwosci lecznicze

  Składniki: 5 łyżeczek soku z marchwi, 5 łyżeczek startego chrzanu, 3 cytryny całe ze skórką 2 szklanki miodu  ...