poniedziałek, 13 lipca 2015

Roladki rybne na parze


Składniki:

  • 3-4 filety z ryby--u mnie filety z rekina,ale każda ryba jest dobra
  • kawałek sera pleśniowego pokrojonego w plastry
  • kawałek ogórka małosolnego, pokrojonego w słupki
  • kawałek papryki czerwonej
  • 3-4 plastry sera żółtego
  • sól, pieprz.
Wykonanie:

    Filety myjmy i osuszamy. Każdy kawałek dokładnie skrapiamy sokiem z cytryny. Z każdej strony posypujemy solą i pieprzem.Na ,każdy kawałek ryby układamy ser żółty ,następnie słupek ogórka ,sera pleśniowego i papryki. Zwijamy w rulon. Spinam wykałaczką,lub wiążemy sznureczkiem, żeby roladka się nie rozpadła . W naczyniu do gotowania na parze układamy gotowe roladki.Gotujemy na parze około 25-30 minut.
Smacznego!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Polecany post

chrzan nie tylko do potraw-wlasciwosci lecznicze

  Składniki: 5 łyżeczek soku z marchwi, 5 łyżeczek startego chrzanu, 3 cytryny całe ze skórką 2 szklanki miodu  ...