Składniki:
- 160 g mąki pszennej
- 15 g drobnego cukru
- szczypta soli
- 50 g stopionego masła
- 2 jajka, żółtka i białka oddzielnie
- 270 ml mleka
- kilka kropel esencji waniliowej lub pomarańczowej lub trochę startej skórki z cytrynydo dekoracji i smażenia
- 20g miękkiego masła
- cukier puder,lub miód
Gofry
wg Michaela Roux .Wymieszać
w misce mąkę, 15 g cukru, sól, stopione masło, żółtka i 1/3
mleka. Roztrzepać na gładką masę ,stopniowo dolewając
mleko.Dodać ulubiony aromat, przykryć miskę folią i odstawić
na 5-10 minut-czas rozgrzewania gofrownicy.Ubić białka ze
szczypta cukru na gęstą pianę.Delikatnie połączyć z ciastem
gofrowym.
Gofrownice wysmarować cienką warstwą masła, nalać ciasto gofrowe łyżka
wazową na całą powierzchnię gofrownicy i piec 3-4 minuty.
Smacznego
:)
Przepis
pochodzi z ksiażki 'jajka-130 prostych przepisów', autor - Michel
Roux.
Ingredienti:
160 g di farina di frumento
Zucchero semolato 15g
pizzico di sale
50 g di burro fuso
2 uova, tuorlo e albume separatamente
270 ml di latte
qualche goccia di essenza di vaniglia o un po 'di buccia grattugiata di arancia o limone
per la decorazione e la frittura
20g di burro non salato, ammorbidito
zucchero a velo o miele
esecuzione
Cialde di Michael Roux .Wymieszać in una ciotola la farina, 15 grammi di zucchero, il sale, il burro fuso, tuorli d'uovo e 1/3 di latte. , Beat fino a che, a poco a poco aggiungendo gusto preferito mleko.Dodać liscio, coprire la ciotola con pellicola e lasciare riposare per 5-10 minuti di warm-up gofrownicy.Ubić-proteina con un pizzico di zucchero per una spessa pianę.Delikatnie collegarsi con la torta gofrowym.
Ferri da cialda spalmare un sottile strato di burro, versare le cialde pastella Mestolo su tutta la superficie del waffel e cuocere per 3-4 minuti.
Buon Appetito :)
La ricetta è tratta dal libro 'uova-130 ricette semplici', autore - Michel Roux.
Ingredienti:
160 g di farina di frumento
Zucchero semolato 15g
pizzico di sale
50 g di burro fuso
2 uova, tuorlo e albume separatamente
270 ml di latte
qualche goccia di essenza di vaniglia o un po 'di buccia grattugiata di arancia o limone
per la decorazione e la frittura
20g di burro non salato, ammorbidito
zucchero a velo o miele
esecuzione
Cialde di Michael Roux .Wymieszać in una ciotola la farina, 15 grammi di zucchero, il sale, il burro fuso, tuorli d'uovo e 1/3 di latte. , Beat fino a che, a poco a poco aggiungendo gusto preferito mleko.Dodać liscio, coprire la ciotola con pellicola e lasciare riposare per 5-10 minuti di warm-up gofrownicy.Ubić-proteina con un pizzico di zucchero per una spessa pianę.Delikatnie collegarsi con la torta gofrowym.
Ferri da cialda spalmare un sottile strato di burro, versare le cialde pastella Mestolo su tutta la superficie del waffel e cuocere per 3-4 minuti.
Buon Appetito :)
La ricetta è tratta dal libro 'uova-130 ricette semplici', autore - Michel Roux.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
777pepin777@gmail.com