sobota, 25 lipca 2015

Pasta z makreli i groszku





Składniki:

  • 1 spora makrela wędzona
  • cebula dymka
  • pół puszki groszku zielonego
  • jajko na twardo
  • pół cytryny
  • pieprzu
  • 1/3 kostki masla
Wykonanie
cebulę kroimy w piórka, dodajemy groszek. Oczyszczoną makrelę rozdrabniamy skrapiamy wszystko sokiem z cytryny i pieprzymy. Dodajemy maslo i wszystko razem miksujemy 20 sekund

Odstawiamy do lodówki ,na 20-30 minut do polączenia smaków-u mnie jedli od razu.Smarowali chleb i plaster jajka na wierzch:)


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Polecany post

chrzan nie tylko do potraw-wlasciwosci lecznicze

  Składniki: 5 łyżeczek soku z marchwi, 5 łyżeczek startego chrzanu, 3 cytryny całe ze skórką 2 szklanki miodu  ...