Składniki
2 makrele wędzone 3 marchewki 1 torebka ryżu(100g) 2 średnie cebule 3-4 pieczarki słoiczek koncentratu pomidorowego ćwiartka duzego selera, 1 korzen pietruszki zioła prowansalskie przyprawa curry sól pieprz Sposób przyrządzenia: Ryż ugotować. Przestudzić. Cebulę pokroić w kosteczkę podsmażyć na oliwie. Warzywa zetrzeć na tartce jarzynowej dodać do cebuli i dusić pod przykryciem chwilę na wolnym ogniu. Pieczarki zetrzeć na tartce jarzynowej , dodać do warzyw i wszystko dusić na wolnym ogniu do miękkości. Pod koniec dodać słoiczek koncentratu pomidorowego, przyprawy do smaku. Odstawić do ostygnięcia. Usunąć ości z makreli, mięsko rozdrobnić. Wszystkie składniki razem wymieszać. Powstałą masę odstawić aby składniki dobrze się połączyły. Podawać z pieczywem. Paprykarz łatwy w wykonaniu a o wiele smaczniejszy niż "puszkowy". Ważne są przyprawy: zioła prowansalskie i przyprawa curry, bo to one nadają smak potrawie, ale jak zwykle wszystko według własnych upodobań. |
piątek, 18 kwietnia 2014
Paprykarz
http://kuchniapepin.blogspot.com/2014/04/paprykarz.html
SMACZNEGO:))