http://kuchniapepin.blogspot.com/2014/04/watrobka-drobiowa.html
składniki:
500 gramów wątróbki drobiowej
1-2 cebule
1 jabłko kwaśne-starkowane
szczypta majeranku
odrobina musztardy
pieprz
sól do użycia po usmażeniu!
smalec-wątróbke smaże na smalcu
1łyżeczka miodu
wykonanie:
Wątróbkę umyć i poodcinać żyłki,wymoczyć przez ok. pół godziny w wodzie (można do wody dodać mleka, Wątróbkę oprószyć pieprzem i majerankiem i wymieszać z łyżką musztardy.
Na patelni rozgrzać sporą ilość tłuszczu, obsmażyć na nim z obu stron wątróbkę. Następnie dorzucić cebulę i starkowane jabłka.
Gdy jabłko i cebula zmięknie, dodać łyżeczkę miodu – rozmieszać energicznie i zdjąć z gazu.
Wątróbkę posolić na koniec- wcześniej solona może stwardnieć.Smacznego