poniedziałek, 7 kwietnia 2014

SALATKA WIOSENNA

http://kuchniapepin.blogspot.com/2014/04/saatka-wiosenna.html


Składniki:

    główka sałaty
    2 czerwone papryki
    pęczek rzodkiewki
    1 ogórek
    oliwa truflowa
    sok z połówki cytryny
    łyżka posiekanej bazylii i oregano
    1 cebula
     pieprz
    oliwki

Sałatę umyć, osuszyć i porwać na drobne kawałki. Paprykę, ogórka i rzodkiewkę umyć, oczyścić
i pokroić w kostkę.Cebulę pokroić w piórka  Dokładnie wymieszać i odstawić . W kubeczku wymieszać  sok z cytryny, doprawić pieprzem. Wlać 6 łyżek oliwy i mieszać do czasu, aż składniki się połączą.
Do sosu dodać łyżkę świeżych, posiekanych ziół (można zastąpić natką pietruszki .Gotowym sosem polać warzywa.

Polecany post

chrzan nie tylko do potraw-wlasciwosci lecznicze

  Składniki: 5 łyżeczek soku z marchwi, 5 łyżeczek startego chrzanu, 3 cytryny całe ze skórką 2 szklanki miodu  ...