1 opakowanie ciasta francuskiego
6 szt podudzi z kurczaka
50 dkg szpinaku
2-3 cukinie
1-2 cebuli
masło do smażenia
sól,pieprz,dowolne przyprawy
Podudzia posypać solą,pieprzem oraz ulubionymi przyprawami.i zostawić na 1 godz. lub całą noc ..).Podudzia upiec i odstawic do wystygnięcia
Cukinie pokroić na plastry ,posolić ,popieprzyć i usmażyć na patelni ,lub upiec w piekarniku
Ciasto francuskie podzielić na sześć kwadratów na każdy kwadrat nałożyć 2 łyżki szpinaku,a w środku umieścić udko.
Końce ciasta zwinąć w sakiewkę..Można końcówki udek zawinąć w folię aluminiową,aby się za bardzo nie spiekły.Sakiewki układamy w formie do pieczenia i pieczemy ok.30-40 min. w temperaturze 180-200 stopni,aż ciasto przybierze złocisty kolor i stanie się chrupiące.U mnie bez nitki ...Pomysl z tej strony http://bronislawa70.blox.pl/2012/02/Podudzia-z-kurczaka-w-sakiewkach-z-ciasta.html
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
777pepin777@gmail.com