sobota, 14 grudnia 2013

Śledzie w śmietanie

Składniki:
  •  4-5 płatów śledziowych w oleju (matiasy) 
  • 1 duże jabłko (ok. 25 dag) 
  • 4 kiszone ogórki (ok. 20 dag)
  •  1 duża cebula (ok. 20 dag) 
  • ok. 12 łyżek śmietany18%                                                                                                                                                        Sposób wykonania

 Śledzie opłukać pod wodą i pokroić w paski. Jabłko obrać ze skórki i razem z kiszonymi ogórkami zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Cebulę pokroić w kostkę. Do miski przełożyć śledzie, jabłko, kiszone ogórki i cebulę. Dodać śmietanę i dokładnie wymieszać. Gotową sałatkę włożyć do lodówki na około 1 godzinę, aby składniki się przegryzły. Smacznego.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

777pepin777@gmail.com