poniedziałek, 2 grudnia 2013

ryba po grecku

 Ryba po grecku

Składniki

    1,5 kg ryby-dorsza
    3 duże marchewki
    2 pietruszki
    1 por
    1 seler
    3 cebule
    1/2 szklanki oleju
    3ajvaru
    1 -2 lyżeczki musztardy
    2 liscie laurowe
    4 ziela angielskie
   sól,pieprz

Ryba po grecku - nieskomplikowana, a smakuje wyśmienicie !



Jarzyny zetrzec na tarce o grubych oczkach. Włożyc do dużego rondla z mocno rozgrzanym olejem.Podsmażyć. Podlac 1/2 szklanki wody. Dodac przyprawy i dusic na malym ogniu około 15 minut. Nastepnie dodac ajvar  ,musztarde i dusic kolejne 10 minut.
Filety rybne smażyc opanierowane na malym ogniu
Układac na półmisku warstwami: warzywa - ryby - warzywa


Smacznego!

Polecany post

chrzan nie tylko do potraw-wlasciwosci lecznicze

  Składniki: 5 łyżeczek soku z marchwi, 5 łyżeczek startego chrzanu, 3 cytryny całe ze skórką 2 szklanki miodu  ...