wtorek, 10 grudnia 2013

PASTA JAJECZNO-TWAROGOWA



SKLADNIKI------- 4 jajka ugotowane na twardo       - 1 duża cebula              - garść posiekanego szczypiorku        - około 100g twarożku  - majonez - sól, pieprz, odrobina gałki muszkatołowej,3-4 plastry wędliny -u mnie szynka konserwowa..............
 ..WYKONANIE---- Cebulkę kroimy w bardzo drobną kosteczkę - niemalże bardzo drobno ją siekamy, to samo ze szczypiorkiem.Jajka ścieramy na tarce na dużych oczkach, ,wędlinę kroimy  w cieniutkie 

 paseczki .Wszystko razem mieszamy, dodajemy majonez ale tylko tyle , żeby się składniki ładnie połączyły . Doprawiamy do smaku i zajadamy z  pieczywem**)

SMACZNEGO !

Polecany post

chrzan nie tylko do potraw-wlasciwosci lecznicze

  Składniki: 5 łyżeczek soku z marchwi, 5 łyżeczek startego chrzanu, 3 cytryny całe ze skórką 2 szklanki miodu  ...