Możemy sami zrobić naturalny produkt,a nie kupowac konserwanty....
SKŁADNIKI :
- 1 kg wąskiego schabu
- Na-- 1 litr zimnej wody
- 1 łyżki majonezu
- 2 łyżki soli
- 1-2 ząbki czosnku
- 1 ziarna ziela angielskiego
- 1 liście laurowe
- 1łyżki majeranku
- ćwierć łyżeczki pieprzu ziarnistego
Na niewielkim ogniu wszystko zagotowujemy i od momentu kiedy zacznie pyrkać gotujemy 5 minut. Następnie zdejmujemy z ognia, przykrywamy pokrywką i odstawiamy do całkowitego wystudzenia i leżakowania na minimum 6 godzin. Ja zostawiłam na całą noc.
Po tym czasie garnek ponownie stawiamy na gazie, zagotowujemy i od momentu kiedy zacznie pyrkać gotujemy 5 minut.
I tak jak poprzednio zdejmujemy garnek z ognia, nakrywamy pokrywką i odstawiamy na kolejne minimum 6 godzin, aby ostygł całkowicie.
Gotowy schab przechowujemy w lodówce.