Google+ Followers

Cappuccino zielone


Przystawka ,to mini wersja wiosennego cappuccino na zielono
Przepis przypomina znany napój cappuccino z bita śmietaną ,a rozdrobniony boczek zastępuje kakao na śmietanie !!!



Składniki:
  • 300g świeżego groszeku łuskanego ,lub paczka mrożonego
  • pół brokula
  • 600ml wody
  • 100ml bitej śmietany
  • pieprz
  • sól pieprz
  • 1 kostka rosołowa warzywna
Wykonanie:
    W rondlu doprowadzić wodę do wrzenia z kostki bulionu warzywnego. Wymieszać groszek i brokuł i stopniowo dodawać do bulionu. . Dusić do miękkości..tj.około 8-10 minut Doprawić solą i pieprzem i,dodać szczyptę papryki. Przecedzić,pozostawiając wodę w osobnej miseczce Zmiksować groszek i brokuł.Zmiksowane warzywa rozprowadzić wodą z gotowania do konsystencji pożądanej według uznania
    Wlać do szklanek lub małych filiżanek. Przechowywać w lodówce.
    Ubić śmietanę, dodając sól, pieprz i papryka pod koniec
    Wymieszaj plasterki boczku, aby uzyskać okruchy i posypać bitą śmietaną. Podawać schłodzone!