Google+ Followers

pyszna pasta z papryki


Składniki

  • 2-3 kwaśne jabłka
  • 1 kg papryki czerwonej
  • 1 duża cebula
  • 1 łyżka zmielonego imbiru
  • 2 łyżeczki soli
  • 3 pomidory
  • 1 główka czosnku
  • 0,5 łyżeczki mielonego cynamonu
  • 6-8 goździków zmielonych
  • 3 duże łyżki miodu
  • 5 -6 łyżek oliwy z oliwek

Wykonanie
Umyć paprykę , usunąć gniazda nasienne i pokroić na kawałki. Cebulę pokroić na kawałki ,czosnek ze skórka .Wszystko zmiksować Do takiej masy dodać resztę składników Gotować na małym ogniu ,do uzyskania konsystencji gęstej śmietany,często mieszać ,aby uchronić przywarcia do dna. Gotową pastę przełożyć do słoiczków i pasteryzować 8-10 minut od zagotowania wody. studzimy, przekładamy do wyparzonych słoików i porządnie zakręcamy. Pasteryzujemy 10 minut w 90 stopniach.:))Pycha pasta ,na kanapki,do jedzenia prosto ze słoiczka ,do makaronów itp.:))