Składniki
- 2-3 kwaśne jabłka
- 1 kg papryki czerwonej
- 1 duża cebula
- 1 łyżka zmielonego imbiru
- 2 łyżeczki soli
- 3 pomidory
- 1 główka czosnku
- 0,5 łyżeczki mielonego cynamonu
- 6-8 goździków zmielonych
- 3 duże łyżki miodu
- 5 -6 łyżek oliwy z oliwek
Wykonanie
Umyć
paprykę , usunąć gniazda nasienne i pokroić na kawałki. Cebulę
pokroić na kawałki ,czosnek ze skórka .Wszystko zmiksować Do
takiej masy dodać resztę składników Gotować na małym ogniu ,do
uzyskania konsystencji gęstej śmietany,często mieszać ,aby
uchronić przywarcia do dna. Gotową pastę przełożyć do słoiczków
i pasteryzować 8-10 minut od zagotowania wody. studzimy, przekładamy
do wyparzonych słoików i porządnie zakręcamy. Pasteryzujemy 10
minut w 90 stopniach.:))Pycha pasta ,na kanapki,do jedzenia prosto ze
słoiczka ,do makaronów itp.:))
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
777pepin777@gmail.com