Składniki
- 2 kg ogórków
- 2 kg fasolki szparagowej
- 1 kg cebuli
- 2 łyżki soli
Zalewa
- 1/2 szklanki octu
- 1/2 szklanki cukru
- 1 szklanka oleju
Wykonanie
Ogórki obrać ,pokroić w grubsze
plastry,posypać dwiema łyżkami soli. Pozostawić na jedną
godzinę,po tym czasie odcedzić z powstałej wody. Pokroić obraną
cebule w plastry,lekko posolić i pozostawić na jedna godzinę
Cebule odsączyć. . Fasolkę umyć,pokroić na pół i gotować w
osolonej wodzie ok 20 min. Odcedzić na sitku i ostudzić .
Zagotować składniki zalewy do rozpuszczenia cukru. Wszystkie gotowe
warzywa połączyć ze sobą ,wymieszać i zalać gorącą zalewą
.Pasteryzować 15-20 minut.:))
You actually make it seem so easy with your presentation but I find this matter
OdpowiedzUsuńto be actually something which I think I would never
understand. It seems too complicated and very broad for me.
I am looking forward for your next post, I will try to get the hang of it!