środa, 9 sierpnia 2017

gęsta zupa,gularz warzywny z wolnowaru






Składniki

  • 230 g marchewki
  • 150 g pietruszki
  • 240 g pieczarek
  • 200 g papryki zielonej,czerwonej
  • 300 g młodej fasoli łuskanej -ziarno
  • 1 puszka kukurydzy opcjonalnie
  • 2 cebule białe
  • 1 mała cebula czerwona
  • 4 duże ząbki czosnku
  • ulubione zioła świeże ,lub suszone
  • sól ,pieprz do smaku opcjonalnie
  • 2 łyżki oleju kokosowego
  • 1 szklanka wody
  • kostka szpikowa
  • 2-3 pomidory pokrojone w ćwiartki

Wykonanie
Umyte i osuszone marchewki,pietruszkę i pieczarki ,pokroić w plasterki. Rozgrzać patelnie i obsmażyć na rumiano na suchej patelni pieczarki. Zdjąć z patelni i na pusta rozgrzana patelnie włożyć marchewkę z pietruszką wymieszaną z ziołami,oraz 2 łyżkami oleju kokosowego,wszystko zarumienić na zloty kolor.
Przygotować garnek wolnowaru .
Układać warstwami ,na dno fasola,marchewka z pietruszka ,następnie pieczarki,cebula ,papryka,pomidory. Sol opcjonalnie ,oraz kukurydze z puszki. Dodać 1 szklankę wody i włączyć wolnowar na HIGH 4 godziny ,i smacznego:)) pomysł własny

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

777pepin777@gmail.com