Składniki
- 230 g marchewki
- 150 g pietruszki
- 240 g pieczarek
- 200 g papryki zielonej,czerwonej
- 300 g młodej fasoli łuskanej -ziarno
- 1 puszka kukurydzy opcjonalnie
- 2 cebule białe
- 1 mała cebula czerwona
- 4 duże ząbki czosnku
- ulubione zioła świeże ,lub suszone
- sól ,pieprz do smaku opcjonalnie
- 2 łyżki oleju kokosowego
- 1 szklanka wody
- kostka szpikowa
- 2-3 pomidory pokrojone w ćwiartki
Wykonanie
Umyte
i osuszone marchewki,pietruszkę i pieczarki ,pokroić w plasterki.
Rozgrzać patelnie i obsmażyć na rumiano na suchej patelni
pieczarki. Zdjąć z patelni i na pusta rozgrzana patelnie włożyć
marchewkę z pietruszką wymieszaną z ziołami,oraz 2 łyżkami
oleju kokosowego,wszystko zarumienić na zloty kolor.
Przygotować
garnek wolnowaru .
Układać
warstwami ,na dno fasola,marchewka z pietruszka ,następnie
pieczarki,cebula ,papryka,pomidory. Sol opcjonalnie ,oraz kukurydze z
puszki. Dodać 1 szklankę wody i włączyć wolnowar na HIGH
4
godziny ,i
smacznego:)) pomysł własny
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
777pepin777@gmail.com