Składniki na 2 chlebki:
- 1 kg mąki krupczatki,,,
- 6 łyżek pestek słonecznika
- 4 łyżki nasion chia- szałwii hiszpańskiej
- 2 łyżki czarnuszki
- 3 łyżki sezamu
- 3 łyżki pestek z dyni
- 1 szklanka otrębów pszennych,lub innych
- 1½ łyżki soli
- 2½ łyżki cukru
- 5 dag pokruszonych świeżych drożdży
- 1 litr bardzo ciepłej wody
Wykonanie : Bardzo prosty,smaczny i szybki w przygotowaniu chlebek.Wszystkie składniki mieszamy, zalewamy 1 litrem dość ciepłej wody i ponownie mieszamy. Przykrywany ściereczką i odstawiamy na 20 minut do wyrośnięcia. W tym czasie wykładamy dwie keksówki papierem do pieczenia. Przekładamy masę chlebową do foremek, wyrównujemy wierzch i pieczemy około 45-50 minut w temperaturze 210-220 °C (góra-dół). przepis od masażystki Renatki.
Ingredienti per 2 pani: 1 kg di farina grossolana ,,, 6 cucchiai di semi di girasole 4 cucchiai di semi di salvia chia- spagnoli 2 cucchiai di cumino 3 cucchiai di sesamo 3 cucchiai di semi di zucca 1 tazza di crusca di frumento, o altro 1½ cucchiai di sale Zucchero 2½ cucchiai 5 grammi di lievito fresco tritato 1 litro di acqua molto calda Performance: Molto semplice, gustoso e veloce da preparare chlebek.Wszystkie mescolare gli ingredienti, versare 1 litro di acqua calda e abbastanza mix di nuovo. Coperto con un panno e lasciare per 20 minuti a salire. In questo momento, insegna due teglie di carta da forno. Massa Chlebowa traducono in stampi e allineare la parte superiore e cuocere per circa 45-50 minuti a 210-220 ° C (top-down). fornitura di una massaggiatrice Renatki. |
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
777pepin777@gmail.com