Składniki
- 1 kg ogórków obranych ze skórki pokrojonych w plastry
- 2 marchewki obrane i pokrojone w plastry
- 2 cebule obrane i pokrojone w plastry
- 2 ząbki czosnku zmiażdżone-praska
- 0,5 szklanki wody
- 3/4 szklanki oleju
- 1 łyżka soli
- 1/2 szklanki octu tutaj
- 3 duże łyżki miodu ,albo cukru do smaku
- pół pęczka zielonego kopru pokrojonego
Wykonanie
Warzywa
tj. ogórek ,cebula ,marchew obrać i pokroić w plastry 2-3
milimetry,lub grubsze.
Całość
posypać solą ,dodać pozostałe składniki .Dokładnie wymieszać
,dodać pokrojony koper, i pozostawić na 30 minut do przegryzienia
smaków.
Nakładać
do wyparzonych słoików i pasteryzować 5-6 minut od zagotowania
wody.
Sałatka
przywieziona z tegorocznych wyjazdów i nam bardzo smakuje . moja córka bierze bułkę z masłem i słoiczek ogórków jako drugie śniadanie ..Polecam
:))
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
777pepin777@gmail.com