Składniki
- 1 kg ogórków obranych ze skórki pokrojonych w plastry
 - 2 marchewki obrane i pokrojone w plastry
 - 2 cebule obrane i pokrojone w plastry
 - 2 ząbki czosnku zmiażdżone-praska
 - 0,5 szklanki wody
 - 3/4 szklanki oleju
 - 1 łyżka soli
 - 1/2 szklanki octu tutaj
 - 3 duże łyżki miodu ,albo cukru do smaku
 - pół pęczka zielonego kopru pokrojonego
 
Wykonanie
Warzywa
tj. ogórek ,cebula ,marchew obrać i pokroić w plastry 2-3
milimetry,lub grubsze. 
Całość
posypać solą ,dodać pozostałe składniki .Dokładnie wymieszać
,dodać pokrojony koper, i pozostawić na 30 minut do przegryzienia
smaków. 
Nakładać
do wyparzonych słoików i pasteryzować 5-6 minut od zagotowania
wody. 
Sałatka
przywieziona z tegorocznych wyjazdów i nam bardzo smakuje .   moja córka bierze bułkę z masłem i słoiczek ogórków jako drugie śniadanie  ..Polecam
:))



Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
777pepin777@gmail.com