Google+ Followers

12 godzin -ogórki wczasowe --- 12 ore- cetrioli vacanze

Składniki
  • 500g ogórków,
  • 1/2 łyżki soli,
  • kawałek chrzanu
  • 1mala główka czosnku nie obranego ,przeciętego na pół
  • worek strunowy
  • gałązka kopru z nasionami
  • ew. liść chrzanu
Wykonanie


Umyte ogórki włożyć do woreczka .Dodac sól,koper,chrzan i czosnek.Wszystko razem wymieszać .Zamknąć woreczek strunowy i jeszcze potrząsnąc nim kilka razy.Tak przyrządzony woreczek wstawic do lodówki na noc.Wody nie dajemy ,bo ogórki same ja wytworzą. Rano po wyjęciu z lodówki mamy pyszne ,pachnace ,smakowite ogórki malosolne .Ogórki robilam i są pyszne.Przepis przywieziony przez męża z jego wojaży .





Componenti

     500g cetrioli,

     Sale 1/2 cucchiaio

     un pezzo di rafano

     1mala testa d'aglio pelati, tagliati a metà

     sacchetto di stringa

     un rametto di semi di finocchio

     ew. foglia rafano

esecuzione

Cetrioli lavati aggiungere al sacchetto .Dodac sale, aneto, rafano e si mescolano borsa di corda .Zamknąć czosnek.Wszystko e agitare un più razy.Tak cotto borsa inserto pochi nel frigorifero per noc.Wody non dare, perché produco cetrioli stessi. La mattina dopo la rimozione dal frigorifero, abbiamo deliziosi, fragranti, gustosi cetrioli Małosolne .Ogórki ha fatto e siamo pyszne.Przepis portati dal marito dei suoi viaggi