Składniki
- 500g ogórków,
- 1/2 łyżki soli,
- kawałek chrzanu
- 1mala główka czosnku nie obranego ,przeciętego na pół
- worek strunowy
- gałązka kopru z nasionami
- ew. liść chrzanu
Wykonanie
Umyte ogórki włożyć do woreczka
.Dodac sól,koper,chrzan i czosnek.Wszystko razem wymieszać .Zamknąć
woreczek strunowy i jeszcze potrząsnąc nim kilka razy.Tak
przyrządzony woreczek wstawic do lodówki na noc.Wody nie dajemy ,bo
ogórki same ja wytworzą. Rano po wyjęciu z lodówki mamy pyszne
,pachnace ,smakowite ogórki malosolne .Ogórki robilam i są
pyszne.Przepis przywieziony przez męża z jego wojaży .
Componenti
500g cetrioli,
Sale 1/2 cucchiaio
un pezzo di rafano
1mala testa d'aglio pelati, tagliati a metà
sacchetto di stringa
un rametto di semi di finocchio
ew. foglia rafano
esecuzione
Cetrioli lavati aggiungere al sacchetto .Dodac sale, aneto, rafano e si mescolano borsa di corda .Zamknąć czosnek.Wszystko e agitare un più razy.Tak cotto borsa inserto pochi nel frigorifero per noc.Wody non dare, perché produco cetrioli stessi. La mattina dopo la rimozione dal frigorifero, abbiamo deliziosi, fragranti, gustosi cetrioli Małosolne .Ogórki ha fatto e siamo pyszne.Przepis portati dal marito dei suoi viaggi
500g cetrioli,
Sale 1/2 cucchiaio
un pezzo di rafano
1mala testa d'aglio pelati, tagliati a metà
sacchetto di stringa
un rametto di semi di finocchio
ew. foglia rafano
esecuzione
Cetrioli lavati aggiungere al sacchetto .Dodac sale, aneto, rafano e si mescolano borsa di corda .Zamknąć czosnek.Wszystko e agitare un più razy.Tak cotto borsa inserto pochi nel frigorifero per noc.Wody non dare, perché produco cetrioli stessi. La mattina dopo la rimozione dal frigorifero, abbiamo deliziosi, fragranti, gustosi cetrioli Małosolne .Ogórki ha fatto e siamo pyszne.Przepis portati dal marito dei suoi viaggi
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
777pepin777@gmail.com