czwartek, 10 sierpnia 2017

miętowo-czekoladowe serniczki

Składniki na 14-15 serniczków:
       
    Spód
  • 150-200g pokruszonych herbatników
       Ser
  •  450g twarogu president,lub innego zmielonego
  • pół szkl. kwaśnej gęstej śmietany 18 %
  • pół szkl.cukru pudru
  • 2 duże jajka
  • pół czekolady 70%
  • szczypta soli
  • aromat miętowy

    Wykonczenie

  • poł szkl śmietany
  • 2 łyżki cukru

Wykonanie 

Piekarnik rozgrzać do 150° C. Pokruszyć ciasteczka wałkiem.Czekolade posiekac na drobne kawałeczki. Formę do muffinek wyłóżyć papilotkami, na dno każdej z nich wysypać pokruszone ciasteczka
Zmiksować resztę składników-krótko- do połączenia się .Dodać pokruszoną czekoladę.
 Gotowa masę wlać w papilotki wcześniej przygotowanych . Piec, około 25 minut. Po tym czasie babeczki będą wyglądały jakby były niedopieczone, lekko popękany i wilgotne. Babeczki rosną podczas pieczenia i lekko opadają po wyjęciu z piekarnika.
Pół szkl.śmietany wymieszać z 1 łyżką cukru.Na upieczone serniczki wyłożyć po 1 czubatej łyżce śmietany słodkiej i ponownie wstawić do piekarnika na 8-10 minut.Po upieczeniu należy je schłodzić w lodówce przez min 2-3 godzinę.




http://52cupcakes.blogspot.com/2009/07/martha-stewarts-cookies-and-cream.html


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

777pepin777@gmail.com