Spód
- 150-200g pokruszonych herbatników
Ser
- 450g twarogu president,lub innego zmielonego
- pół szkl. kwaśnej gęstej śmietany 18 %
- pół szkl.cukru pudru
- 2 duże jajka
- pół
czekolady 70%
- szczypta
soli
- aromat
miętowy
Wykonczenie - poł szkl śmietany
- 2 łyżki cukru
Piekarnik rozgrzać do 150° C. Pokruszyć ciasteczka wałkiem.Czekolade posiekac na drobne kawałeczki. Formę do muffinek wyłóżyć papilotkami, na dno każdej z nich wysypać pokruszone ciasteczka
Zmiksować resztę składników-krótko- do połączenia się .Dodać pokruszoną czekoladę.
Gotowa masę wlać w papilotki wcześniej przygotowanych . Piec, około 25 minut. Po tym czasie babeczki będą wyglądały jakby były niedopieczone, lekko popękany i wilgotne. Babeczki rosną podczas pieczenia i lekko opadają po wyjęciu z piekarnika.
Pół szkl.śmietany wymieszać z 1 łyżką cukru.Na upieczone serniczki wyłożyć po 1 czubatej łyżce śmietany słodkiej i ponownie wstawić do piekarnika na 8-10 minut.Po upieczeniu należy je schłodzić w lodówce przez min 2-3 godzinę.
http://52cupcakes.blogspot.com/2009/07/martha-stewarts-cookies-and-cream.html
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
777pepin777@gmail.com