czwartek, 3 sierpnia 2017

Sorbet z rozy i brzoskwin



Składniki

  • 1 kg dojrzałych brzoskwiń
  • 1 dojrzały banan
  • 2 łyżki utartych płatków róży
  • https://kuchniapepin.blogspot.com/2017/06/ach-ta-roza-ach-ta-roza-czyli-ucierane.html
  • sok z 1 cytryny
  • pół szklanki startej marchewki

Wykonanie

Z umytych brzoskwiń przekrojonych na pół ,wyciągnąć pestki . Włożyć do rondla ,dodać płatki róży. Smażymy do zarumienienia owoców,dodać plasterki banana i chwilę smażyć
Gotowe ,przestudzone owoce wrzucić do blendera, dodać sok z cytryny i miksować do uzyskania gładkiej masy. Gotowy sorbet rozlać do foremek, włożyć do zamrażarki na okolo 5-6 godzin.
Smacznego!
ps
upały sprawiają, że nie mam ochoty na jedzenie ,najchętniej jem brzoskwinie i arbuz , lekko zmrożony.
I tak powstal sorbet z brzoskwiń ,na zaspokojenie pragnienia


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

777pepin777@gmail.com